İstanbul’a Yakın Yerler: Avşa Adası Gezi Rehberi

İstanbul’a Yakın Yerler: Avşa Adası Gezi Rehberi

Marmara Denizi’nde yer alan Avşa Adası, doğal güzellikleri ve İstanbul’a yakınlığıyla yaz turizmi için en çok tercih edilen destinasyonlardan birisi. Uzun yıllardır popülerliğini koruyan adaya gelin birlikte daha yakından bakalım…

Avşa Adası’na Nasıl Gidilir?

Avşa Adası’na Erdek ya da İstanbul’dan kalkan feribotlar sayesinde kolaylıkla ulaşmanız mümkün. Erdek’in Ocaklar’dan mevkiinden kalkan feribotlar yaklaşık iki saat içinde Avşa Adası’na ulaşıyor. İstanbul’da ise Yenikapı, Bostancı ve Kadıköy İDO İskelelerinden hareket eden feribotlar üç saatlik bir yolculuğun ardından doğal güzellikler kaynağı Avşa’ya varış sağlıyorlar.

Avşa Adası’na Ne Zaman Gidilir?

Konumu nedeniyle Akdeniz ve Karadeniz ikliminin etkisi altında kalan Avşa’da yılın en sıcak ayı ortalama 35 derece sıcaklıkla temmuz ayı olurken, en soğuk ayı ise termometre ortalamasının 7 dereceyi gösterdiği ocak ayı diyebiliriz. Avşa Adası’nda keyifli bir yaz tatili geçirmek için gidilecek en uygun zaman haziran başı ile eylül ayı ortası olarak gösterilebilir. Yaz aylarında bu güzel adada denizin, güneşin, sakinliğin keyfini doyasıya çıkarabilir, dinlenmiş ve yenilenmiş olarak şehre dönebilirsiniz.

Avşa Adası’nda Nerede Konaklanır?

Mükemmel bir Avşa Adası yaz tatili için burada bolca konaklama fırsatınız olduğunu söyleyelim! Her bütçeye uygun pansiyon, otel ve butik otellerin yanı sıra ev kiralayabilirsiniz. Kaç kişi olduğunuza ve kaç gün kalacağınıza göre alternatiflerinizi değerlendirebilirsiniz.


Avşa’da Gezilecek Yerler

Marmara Bölgesi’nin en çok tercih edilen tatil noktalarından birisi olan Avşa Adası, diğer birçok tatil beldesine göre uygun fiyatlı oluşu, konaklama seçeneklerinin çokluğu ve güzel sahilleriyle göz dolduruyor. Burada keyifle keşfedebileceğiniz birbirinden güzel plajlar ve koyların yanı sıra adanın nabzının attığı çarşı ve sokakları da bulunuyor.

Avşa Çarşısı

Bu sevimli adada gezilecek yerlerin başında Avşa Çarşısı geliyor. Feribotunuz adaya yanaşırken iskeleden iki ayrı kola ayrılan uzun sahil şeridi dikkatinizi çekecektir. Araç geçişine kapalı olan sahil yolu, harika bir yürüyüş yolu. Ayrıca tüm ihtiyaçlarınız için çeşitli mağazalar ve marketler bulunuyor. Birçok hediyelik eşya mağazasından kendinize ve sevdiklerinize ada hatırası ürünler alabilirsiniz.

Şarap Fabrikaları

Avşa bağlarında yetişen Ada Karası üzümlerinden üretilen şaraplar, adaya gelen yerli ve yabancı turistlerin denediği adaya has ürünlerden birisi. Adada şarap yapılan iki farklı fabrika bulunuyor ve ikisi de hem şarap yapım aşamalarını görebilmeniz hem de şarap tadımı yapabilmeniz için ziyarete açıklar.

Yiğitler Köyü

Adanın doğu kıyısında bulunan Yiğitler Köyü, ada merkezine 5 dakika uzaklıkta bulunuyor. Eski ismi Araplar olan köy, bir zamanlar adaya yerleştirilen Araplara ithafen bu ismi alır. İlerleyen yıllarda Rumlar ve Trakya göçmeni Türklere de ev sahipliği yapar. Günümüzde köy halkının geçim kaynağını balıkçılık, taşçılık ve bağcılık oluşturuyor.

Avşa Plajları

Birbirinden güzel birçok plajı olan Avşa Adası’nda halk plajlarının yanı sıra ücretli beachler’i de tercih edebilirsiniz.

Altınkum Plajı

Listemizi Avşa Adası’nın en meşhur plajı Altınkum ile açıyoruz. Yiğitler Köyü’nün hemen yanında yer alan bu plaja kendi aracınızın yanı sıra merkezden kalkan plaj minibüsleri ile yaklaşık 15 dakikalık kısa bir yolculuk sonrasında ulaşabilirsiniz. Halk plajı olduğundan ücretsiz girişi olan plajda isterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Denizi buz mavisi rengiyle tıpkı bir akvaryumu andırıyor.

Çınar Koyu

Adanın güneybatı sahilinde bulunan koy, merkeze de yaklaşık 6 kilometrelik uzaklıkta. Kendi aracınız yoksa merkezden saat başı kalkan minibüslerle bu harika koya ulaşabilirsiniz. Sizi şimdiden uyaralım, dönüş yolu için minibüslerin saatlerini kontrol etmeyi unutmayın. Birçok ziyaretçiye göre adanın en güzel koyu olarak gösterilen Çınar Koyu’nun ismi de koyun etrafını saran asırlık çınar ağaçlarından geliyor.

Karadut Koyu Kadınlar Plajı

Bu plaja isminden de anlayabileceğiniz gibi yalnızca kadınlar giriş yapabiliyor. Kadınların rahatlıkla hareket edebildiği bu plaja ağaçlarla sarılı bir yoldan geçilerek ulaşılabiliyor ve plajın içinde ya da çevresinde başka bir işletme bulunmuyor. Tuvalet ve duş olanağının bulunmadığı bu plaja giderken içecek ve yiyeceğinizi de yanınıza almanızda fayda var.

Yiğitler Köyü Plajı

Adanın arka yönünde yer alan bu plaj, konumundan dolayı bazı günler bol rüzgarlı olabiliyor ve bu da denizin dalgalı olmasına neden oluyor. Deniz ise oldukça temiz. Bu plajı genellikle köy halkı ve çevre otellerin misafirleri kullanıyor. Halk plajında şemsiye ve şezlong hizmeti bulunmadığından tedarikli gelmenizi öneririz.

Akvaryum Plajı

Ada merkezinden kalkan minibüslerle çeyrek saatte ulaşabileceğiniz Akvaryum Plajına, halk plajı olduğundan herhangi bir ücret ödemezsiniz. Plajın hemen üstünde bulunan restoran ve cafelerde yemeğinizi yiyebilir, şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.

Tavşanlı Plajı

Belediye binasının önünden kalkan minibüslerle ulaşabileceğiniz Tavşanlı Plajı, adanın güneyinde yer alıyor. Sığ denizi ve ince kumlu plajıyla özellikle çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Plaja ücret ödemeden girebilir, ihtiyacınız varsa şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.

Mavi Koy

Adanın kuzeyinde yer alan Mavi Koy, her zaman ışıl ışıl parlayan güneşi, berrak denizi ve tertemiz havasıyla adanın en güzel noktalarından birisi. Her bütçeye uygun konaklama fırsatlarının bulunduğu Mavi Koy, ada merkezine göre daha sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip. Koyda gün boyu denizin tadını çıkarttıktan sonra koy etrafında sıralanan restoranlarda keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Beyazsaray Koyu

Koyun ismi adanın en eski ve en lüks oteli olarak gösterilen Beyazsaray Oteli’nden geliyor. Manastır Koyu’ndan sonra ada merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta konumlanan Beyazsaray Koyu’nda deniz oldukça berrak ve temiz. Sahili ise iri kumla kaplı.

Yorum (0)
Yorum Bırak