Keyifli Bir Kış Tatili: Ilgaz Kayak Merkezi'ni Yakından Tanıyın

Keyifli Bir Kış Tatili: Ilgaz Kayak Merkezi'ni Yakından Tanıyın

Kış tatilinin en sevilen lokasyonları arasında bulunan Ilgaz Kayak Merkezi, mevsimin en keyifli tatillerine ev sahipliği yapıyor. Kış sporlarının yanı sıra habitatı ile de dikkatleri üzerine çeken Ilgaz aynı zamanda tam bir kamp merkezi. Haydi gelin, sizin için hazırladığımız içeriğimizle Ilgaz Kayak Merkezi’ni yakın mercek altına alalım…

Ilgaz Dağı Nerede?

Batı Karadeniz bölgesine konumlanan Ilgaz Dağı, Kastamonu ve Çankırı şehirlerinin arasında yer alıyor. Kış tatilinde kış sporları yapmak isteyenler ya da kamp atmayı tercih edenlerin sıklıkla tercih ettiği bir lokasyon olan Ilgaz Dağı aynı zamanda zengin habitatıyla da birçok canlı türüne ev sahipliği yapıyor. Ilgaz Dağı, Batı Karadeniz bölgesinin en yüksek dağ kütlesi olarak biliniyor ve 2587 metre yüksekliğe sahip. Ilgaz Dağı’nda kış sporları severlerin uğrak mekanı olan Ilgaz Kayak Merkezi de bulunuyor.

Ilgaz Dağı Milli Parkı

Oldukça çeşitli bir dokuya sahip bitki örtüsü ve canlı çeşitliliği ile dikkat çeken Ilgaz Dağı Milli Parkı, 1976 yılında milli park ünvanına kavuşmuştur. Böylelikle sahip olduğu doğal ve kültürel atmosferi koruma altında bulunuyor. Sarıçam, karaçam, göknar ve ardıç ağaçlarının oluşturduğu ormanlarla bezeli olan bu milli parkta birçok canlı çeşidi yaşıyor. Öne çıkan özellikleri ile yıl boyu ziyaretçi trafiği yoğun olan Ilgaz Dağı Milli Parkı aynı zamanda tesisleri bakımından da son derece donanımlı. Buradaki konaklama tesislerinde kalabilir, kamp alanlarında çadırınızı kurabilir ve ışıl ışıl yıldızları seyre dalabilirsiniz. Gerçek bir orman kampı tadında olan kamp alanında elektrik ve mutfak gibi imkanların olmadığını da belirtelim. Ilgaz Dağı Milli Parkı içinde bulunan Ilgaz Kayak Merkezi ise tüm kış boyunca kış sporları tutkunlarının yoğun ziyaretiyle karşılaşıyor.


Ilgaz Kayak Merkezi Nerede?

Kastamonu ve Çankırı illerinin arasında bulunan Ilgaz Kayak Merkezi, Ilgaz Dağı Milli Parkı içinde yer alıyor. İstanbul’a 478, Ankara’ya 210, Kastamonu şehir merkezine ise 40 km mesafede bulunan Ilgaz Kayak Merkezi mevsim boyunca oldukça popüler.

Ilgaz Kayak Merkezine Nasıl Gidilir?

Bu merkeze gelmek için birkaç farklı alternatife sahipsiniz. Öncelikle hava yolu opsiyonunu kullanarak Kastamonu Havalimanı’na iniş yapabilir, ardından isterseniz alanda araç kiralayabilir ya da yerel araçlarla Ilgaz Kayak Merkezi’ne ulaşabilirsiniz. Diğer yandan şehirlerarası otobüs ile Kastamonu’ya geldikten sonra sizi Ilgaz’a götürecek başka bir araca aktarma yapabilirsiniz. Kendi aracınızla gelmek isterseniz de hem Ilgaz’ı hem de çevreyi keşfetme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Ilgaz Kayak Merkezine Ne Zaman Gidilir?

Anadolu’nun en güzel, en yüce dağlarından olan Ilgaz’da bulunan Ilgaz Kayak Merkezi’ne aralık ayından itibaren gelebilirsiniz. Burada sezon aralık ayında başlayıp nisan ayına kadar devam ediyor. Kaymaya elverişli kar kalınlığı olduğu sürece kayak severleri eğlenceli bir tatil bekliyor!


Ilgaz Kayak Merkezi Pistleri

Her seviyeden kayak sporcularına özel farklı zorluk derecelerine göre parkurların bulunduğu Ilgaz Kayak Merkezi’nde dört tane pist yer alıyor. Bunlardan en hafif olanı 200 metre uzunluğunda ve alıştırma sahası olarak anılıyor. Çoğunlukla kayak dersi alanlar ile kızakla kayanların bulunduğu kısa, küçük ve hafifçe eğimli olan bir alan. Orta derece seviyedeki Dikmen pisti ise ana pist olarak görülüyor. 100 metre genişliğe ve 100 metre uzunluğa sahip. Ilgaz Kayak Merkezi’nde iki adet de ileri seviye pist bulunuyor. 1400 metre uzunluğundaki ikinci pist ile 800 metre uzunluğundaki dördüncü pist ileri düzey sporcuları ağırlıyor. Pistlerde birer adet telesiyej, teleski ve taşıma bandı bulunuyor.

İlginizi çekebilir: Hangisi Size Göre? Kış Sporları ile Tanışma Vakti

Ilgaz Kayak Merkezi’nde Konaklama

Kış sporlarının severek yapıldığı ve sezon boyunca ziyaretçisinin azalmadığı Ilgaz Kayak Merkezi, konaklama açısından da oldukça zengin. Konaklamaya dair tüm ihtiyaçlarınıza yanıt verebilecek farkı bütçelere uygun tesisler bulunuyor. Turistik otellerin yanı sıra misafirhane statüsünde de konaklama imkanı bulabileceğiniz işletmeler yer alıyor. Konaklama ihtiyacınızı Ilgaz’da karşılayamamanız halinde Kastamonu şehir merkezinde bulunan alternatifleri de değerlendirebilirsiniz.

Yorum (0)
Yorum Bırak