La Casa De Papel’deki Şehirleri Yakından Tanıyalım

La Casa De Papel’deki Şehirleri Yakından Tanıyalım

Son dönemlerde oldukça popüler olan La Casa de Papel 4. sezonuyla beraber yeniden hayatımıza girdi. Herkesin heyecanla yeni sezonunu beklediği dizinin konusu bir soyguna dayalı. "Profesör" lakaplı bir karakter İspanya Kraliyet Darphanesi'ni soymak için sekiz kişilik bir ekip kuruyor ve olaylar gelişiyor. "Profesör"e bağlı bu sekiz kişi gerçek isimlerini kimseye söylemiyorlar ve hepsi kendilerinin seçtiği bir şehir adı kullanıyor. Gelin hep beraber dizideki karakterlerin takma isim olarak kullandığı şehirleri ve turistik yerleri nerelermiş daha yakından tanıyalım.

Berlin

Kendinizi asla yabancı hissetmeyeceğiniz bir şehirdir Berlin. Almanya’nın başkenti bu güzel kozmopolit şehir, kültürel yönüyle tüm dünyadan sanatseverlerin buluşma noktalarından biri. Berlin, ilk kez yurt dışına çıkacaklar için seçilebilecek en iyi rotalardan biri olabilir, çünkü burada yüz binden fazla Türk vatandaşı ikamet ediyor. Berlin duvarının günümüze ulaşmış en uzun kalıntısı olarak da bilinen East Side Gallery’nin üzerine, 118 sanatçı tarafından 101 farklı eser çizilmiş. Berlin’e gitme planlarınız varsa; East Side Gallery’i mutlaka gezi planınıza eklemelisiniz. Böyle korkunç bir fikrin böylesine güzel bir “sanat eserleri topluluğuna” dönüştürülmüş olması sanatın iyileştirici gücünü yansıtan en iyi örneklerden bir tanesi.


Oslo

Norveç’in başkenti ve en büyük şehri Oslo, ekonomik ve kültürel açıdan da Norveç’in merkezi. 40 ada üzerine kurulmuş şehirde adalara ulaşım köprülerle sağlanıyor. Kopenhag, Stockholm ve Helsinki'nin ardından İskandinavya'nın dördüncü büyük şehri Oslo, gezilecek yer açısından dopdolu bir şehir. Karl Johans Gate Caddesi, Oslo Katedrali, The National Gallery ve Munch Müzesi, şehrin en ilgi çekici yerleri arasında bulunuyor.


Helsinki

“Baltık’ın Kızı” lakaplı kent, gezilecek yerler konusunda Kuzey Avrupa'nın en gözde şehirlerinden bir tanesi. Yarım milyonun biraz üzerinde nüfusa sahip kent; mimari açıdan eşsiz mekânları, İsveç ve Rus etkisiyle şekillenmiş kültürü, harika alışveriş fırsatları ve en önemlisi köklü tarihi ile tatil için kendisini tercih eden gezginlere hayli hoş anlar yaşatıyor. Helsinki Suomenlinna, Senato Meydanı, Helsinki Cathedral, Esplanadi Park, Temppeliaukio Kilisesi ve Kiasma Çağdaş Sanat Müzesi Helsinki'de gezilecek yerler listesinin ilk sırasında yer alıyor.


Bogota

''Kırmızı Şehir'' olarak da anılan başkent Bogota, vizesiz gidilebilen ülkeler içerisinde bulunan Kolombiya'da yer alıyor. Kuzey-güney-doğu-batı olarak 4'e ayrılan şehirde görülmesi gereken birçok lokasyon bulunuyor. La Candelaria bölgesi, Plaza De Bolivar, Museo Botero, The Museum of Modern Art, The National Museum Bogota’da görülecek yerler arasında bulunuyor.


Denver

Denver, Kuzey Amerika ülkelerinden Amerika Birleşik Devletleri’nin Colorado eyaletine bulunan bir şehir olup, ülkenin refah seviyesi en üst sıralarda olan kentleri arasında yer almaktadır. Colorado eyaletinin başkentidir olan Denver, birbirinden güzel gezilecek yerlere ev sahipliği yapıyor. Aquarium Downtown, Denver Doğa ve Bilim Müzesi, Denver Çocuk Müzesi, Red Rocks Park ve Caulkins Opera Binası, Denver gezi listesinde olması gereken yerlerin sadece birkaçı.


Rio

Brezilya’da bulunan Rio, altın renkli kumsallara sahil sahilleri, yemyeşil dağları ve ormanları, eğlenceli karnavalı, dünyaca ünlü Kurtarıcı İsa heykeliyle Latin Amerika’nın çekim merkezlerinden birisidir. 1502’de Avrupalı kaşifler tarafından keşfedilen kentte, bir zamanlar Amazonların yaşadığı söyleniyor. Copacabana, Ipanema, Leblon, Barra da Tijuca, Flamengo ve Prai Verrmalha Rio’nun en ünlü plajları arasında bulunuyor olup, sörf sporunun da vazgeçilmez merkezleri arasında bulunuyor. Sugarloaf Tepesi, Forte Copacabana, Botanik Parkı, Teatro Munincipal Rio gezi listesine eklenmesi gereken yerlerden birkaçını oluşturuyor.


Lizbon

Portekiz‘in başkenti Lizbon, kültürel ve tarihi birikimiyle hiç kuşkusuz Avrupa’nın en özel destinasyonlarından bir tanesi. Mozaik kaldırımları, yıkık dökük pastel renkli binaları, ikonik tramvayları, melankolik Fado müziğiyle Lizbon, dünyanın en güzel şehir ruhlarından birine sahip. Belem Kulesi, Sao Jorge Kalesi, Jerónimos Manastırı, Alfama Bölgesi, Santa Justa Asansörü, Lizbon Okyanus Akvaryumu Lizbon’da görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.


Tokyo

Dünyanın en gelişmiş şehirlerinden biri olan Tokyo teknoloji ile yakaladığı müthiş başarının yanı sıra çok farklı ve büyüleyici bir kültüre sahip. Sumida Nehri’nin Tokyo Körfezi ile buluştuğu alana kurulu kent, yüzyıllardır devam eden derebeylik rejimini destekleyen samuray kökenli Tokugawa Şogunluğu’nun yönetim merkeziymiş. 1868’de ise İmparator Meiji sayesinde sadece ismi değişmekle kalmayıp tüm ülkeyi peşinden sürükleyen modernleşme hareketinin merkezinde yer almış. Sensoji tapınağı, Zojoji Tapınağı, Tokyo Tower, Yoyogi Park ve Tokyo Ulusal Müzesi şehrin en turistik yerlerinden sadece birkaçı. Eğer Tokyo hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayarak içeriğimize ulaşabilirsiniz.


Moskova

Rusya’nın soğuk güzeli Moskova, 1480 yılından beri Rusya’ya başkentlik yapıyor. Albenili Sovyet mimarisinin göz alıcı yapılarla buluştuğu şehir, farklı bir tatil deneyimi arayanlar için ideal bir rota olarak biliniyor. Moskova’da gezilecek çok yer bulunuyor. Tarih boyunca pek çok gösteri ve törene ev sahipliği yapan Kızıl Meydan, Kremlin Sarayı’nın duvarları tamamlandıktan sonra inşa edilmeye başlanmış devasa bir alana sahip. Şehrin merkezinde yer alan görkemli meydanda, Lenin’in Mozolesi ve Aziz Vasil Katedrali bulunuyor. Renkli ve göz alıcı mimarisi ile ziyaretçilerini ağırlayan Kızıl Meydan, 1990 yılından beri UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alıyor.


Nairobi

La Casa de Papel dizisine ilham olan bir diğer şehir ise Nairobi. Kenya’nın başkenti Nairobi, doğal yaşamın merkezlerden bir tanesi. Müzeleri, tarihi ve doğal parklarıyla Nairobi, otantik bir tatil arayaşında olan gezginler tarafından sıklıkla tercih edilen bir lokasyon. Nairobi Milli Parkı, Nairobi Milli Müzesi, Go Down Sanat Merkezi, Kenya Bomaları ve Uhuru Bahçeleri, Nairobi’nin en trusitik yerleri arasında bulunuyor.


Bonus: Soyguncuların Taktığı Maskenin Anlamı Nedir?

Soyguncuların Salvador Dali maskesi takarak eylemlerini gerçekleştirmesinin bile altında aslında bir mesaj var. Büyük ressam Salvador Dali yaşadığı dönemde tüm tabuları başkaldırmış deli dahi lakaplı aykırı bir adamdır. Dizideki Dali maskesi de düzene baş kaldırışı simgelemekte.

Yorum (0)
Yorum Bırak