Uzaktan Çalışanlar İçin 10 Farklı Tatil Önerisi

Uzaktan Çalışanlar İçin 10 Farklı Tatil Önerisi

2020 COVID-19 salgını ile birçok şirket uzaktan çalışmaya devam ederken yaz sezonu ile birlikte çalışanlar da hem sosyal izolasyonu koruyacakları hem de çalışırken tatil yapabilecekleri alternatiflere yöneldi. Siz de ofisi gittiğiniz yere taşımayı düşünüyorsanız bu yazı tam size göre. İhtiyacınız olan bilgisayar, telefon ve internet bağlantısı. Bunları sağlayabildiğiniz durumlarda uzaktan çalışmak mekandan bağımsız hale geliyor. Ayrıca çalıştığınız mekanın çalışma motivasyonumuza etkisi de büyük ölçüde olumlu oluyor. Çünkü kendimizi iyi hissettiğimiz mekanlarda çalışma motivasyonunuz daha yüksek olur ve günün sonunda daha verimli çalışmamıza katkı sağlar. 

Peki uzaktan çalışmak zor bir süreç mi? Toplantılarda sorun yaşar mısınız? Kendinize bir çalışma alanı yaratabilir misiniz? Bir masanız olabilir mi ya da etraftan çok gürültü gelir mi? Bu soruların hepsi olasıdır ama seçeceğiniz doğru tatil rotaları ile kafanızdaki ortamı gerçeğe dönüştürmek ve bu sorunları yaşamamak daha olasıdır. Gelin bilgisayarınızı alıp yola çıkınca ofisinizi nerelere taşıyabileceğinize beraber göz atalım. Unutmadan belirtelim; uzaktan çalışacağınız bu yerler artık sizi bir 'göçebe' bağımlısı yapabilir.  

Uzaktan Çalışma ve Göçebelik 

Dünyanın yeni düzeninde ofislerden açık alanlara, kolektif ortamlara ve doğa ile iç içe olmaya yönelim var. Bu yönelimin bir ucu da iş hayatı ile tatilin kesişiminde duruyor. Birçok başarılı insan, bu başarılarını ve dahası yaratıcılıklarını yeni çalışma modellerine bağlıyor.  Pandemi sonrasında daha çok yaygınlaşan uzaktan çalışma modeli ile uzun zamandır kendi hayatlarını organize etmeyi tercih eden beyaz yakalıların dijital göçebelik kavramı da 'ben de yapabilir miyim?' düşüncesini doğurdu. Bizim cevabımız doğru şartları sağladığınızda evet. Dünyanın her yerinden iş yapabilir ve iş yaparken seyahat edebilir ve tatilin keyfini çıkartabilirsiniz. Dünyanın birçok ülkesinde uzaktan çalışma modeline ayak uydurmak için tatil yerlerini organize eden çalışmalar yürütülüyor. Öyle ki dijital göçebeler (digital nomad) için şartlarını elverişli hale getiren ve turizmi bir de bu şekilde dönüştüren ülkelerden bahsetmiştik.

Digital nomad dostu ülkelerin hangiler olduğunu görmek için linke tıklayabilirsiniz. Hali hazırda  tatil yaptığımızda oldukça keyif aldığımız tatil biçimlerinden olan otel tatili, villa tatili, yazlık tatili,  tekne tatili, köy tatili, çiftlik evi tatili ve bağ evi tatili, karavan tatili, kamp tatili,  son zamanlarda kendinden söz ettiren konforlu kamp çeşidi olan glamping camping size uzaktan çalışma için  hem ofis hem de tatil yapabileceğiniz önerilerimiz arasında yer alıyor. Hadi bu tatil alternatiflerini nasıl bir iş alanına dönüştüreceğinizi keşfetmeye başlayalım.

Uzaktan Çalışma ve Otel Tatili

Otel tatili biçiminin şüphesiz en konforlu tatil biçimi olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle her şey dahil otel konseptinde ihtiyacınız olan şeylere dakikalar içinde ulaşabilirsiniz. Butik otellerde konaklama seçeneği ile ise hem keşif hem de otel tatil deneyimini bir arada yaşayabilirsiniz. Çok uzun süre bir otelde çalışma konusu belki bütçenizi aşabilir. Bunun için daha butik ve minimum hizmet sağlayan otellere göz atmanızı öneririz. Oda sayısı az ve butik tarzda hizmet veren otellerde bütçeniz ve dilediğiniz süre kadar ofis hayatını kurgulayabilirsiniz. 


Uzaktan Çalışma ve Villa Tatili

Villa kiralama ile yapılan tatil biçimi özellikle son yıllarda popüler olan tatil biçimlerinden biri oldu. Sevdiklerinizle birlikte izole bir tatil deneyimi için önerebileceğimiz bir tatil biçimi olan villa tatilinin uzaktan çalışma için oldukça rahat bir çalışma ortamı olduğunu söyleyebiliriz. Villa kiralamak da bütçeniz ve süreniz doğrultusunda şekillendirebileceğiniz bir yöntem. Türkiye'nin birçok bölgesinde her segmente uygun villa bulabilirsiniz. Denize yakın, merkeze yakın ya da doğa ile iç içe villalarda bir hafta, 10 ya da 15 gün gibi sürelerle ofis ve tatil birleşimini organize edebilirsiniz. Eğer ne tür bir villa kiralamak istediğinizden emin değilseniz villa kiralarken dikkat edilecek 10 şey adlı yazımızı okuyabilirsiniz. Eğer çocuklu bir çalışan iseniz kiralayacağınız villada bazı önemli noktalar yer almalı. Çocuklu aileler için villa kiralama rehberi adlı yazımızdan bu süreçte yararlanabilirsiniz.


Uzaktan Çalışma ve Yazlık Tatili

‘Yazlıkçılık’ belki çoğumuzun çocukluğumuzdan beri her yaz yaşadığı bir yaz tatili rutini. Özellikle kalabalık ailelerin tercih ettiği bir tatil biçimi olan yazlık tatili avantajlarıyla birlikte dezavantajlarının olduğu bir tatil biçimi olmakla birlikte uzaktan çalışma şekli için biçilmiş kaftan olduğunu söylemekten kendimizi alamıyoruz. Her yaz aynı yere tatile gitmek, arkadaşlarla belki daha keyifli bir tatil geçirmek varken aile ile bir arada olmak belki dezavantajken her yaz nereye gitsek diye düşünmeye de gerek kalmayan, otelde misafir olduğumuz ama yazlıkta sezonluk kiralamış olsak bile ev sahibi olduğumuz gibi avantajları olan bir tatil şeklidir. Eğer bir yazlığınız varsa şanslı olduğunuzu söyleyebiliriz. Eğer bir yazlığınız yoksa 3 aylık, 6 aylık gibi daha uzun periyodlarla ev kirası verir gibi yazlık kiralayabilirsiniz. Daha uzun ve daha ev ortamında bir çalışma vadeden yazlık modelinde daha uzun süren bir tatil yapma imkanı da bulabilirsiniz.


Uzaktan Çalışma ve Tekne Tatili

Sabahları uçsuz bucaksız denizin ortasında mavinin her tonuna gözlerini açmayı kim istemez. Tekne, yat tatili ile bunu yapmak mümkün. Her gün hem muhteşem koylarda yüzmek hem de işlerimizi uzaktan yapabilmenin mümkün olduğu tatil biçimi olan tekne tatili deneyimlemediyseniz size önerebileceğimiz uzaktan çalışma için ofisiniz olmasını önerebileceğimiz bir tatil şekli. Bunu yapmak için illa ki tekne sahibi olmanıza da gerek yok. Haftalık, aylık ya da sezonluk olarak ister tek başınıza ister sevdiklerinizle tekne kiralayıp mavi yolculuğa çıkabilirsiniz. Bir hafta, 10 günlük gibi sürelerde tekne kiralama seçeneği size hem tatil hem de iş yapma imkanı sağlar. Eğer daha önce tekneyle denizler açılmamış iseniz yeni başlayanlar için tekne kiralama yazımıza mutlaka göz atmalısınız. Tekne kiralama seçeneğinde kişi sayısı önemli olacaktır. Ve elbette internet ve elektrik. Teknede internet kullanımı için fazladan gigabyte hazırda bulunmalı. Taşınabilir şarj aletleri de teknedeki ofis hayatınız için oldukça önemli. 


Uzaktan Çalışma ve Köy Tatili

Köy tatili de çocukluğumuzun yaz tatili biçimlerinden biriydi. Okullar yaz tatiline girer girmez ailelerimizle birlikte dedelerimizin, anneannelerimizin yaşadığı köylere doğru yola çıkardık. Köyleriniz Karadeniz’in eşsiz yayları ya da Ege’nin şirin köylerinden birinde ise şanslı olduğunuzu söylemeden geçemeyeceğiz. Uzaktan çalışma ile doğal hayatı iç içe sokan köylerde böyle bir süreç geçirmek şahane olmaz mıydı? Böyle bir köyümüz yoksa bile günümüzde bu hayatı yaşayamaya elverişli hale gelmiş köyler turizm açısından gelişmiş ve bizi misafir etmek için elverişli konaklama ve yeme içme imkanları sunabilir hale gelmişlerdir.

Uzaktan Çalışma ve Çiftlik Evi Tatili

Son yıllarda turizm sektöründe öne çıkan duyarlılığı arttırmak için sürdürülebilir turizmle doğaya ve canlılara saygılı bir tatil deneyimi yaşatmayı hedefleyen eko-turizme örnek olarak  ortaya çıkan çiftlik evi temalı tesisler; ellerini toprakla buluşturmak, doğa içinde doğaya saygılı bir şekilde üretmek ve kendi ürettikleriyle yaşamını sürdürmenin hazzını yaşamak isteyen tatilcilerin tatil tercihi biçimlerinden biri oldu. Çiftlik evi tatili konseptini uzaktan çalışma hayatınızla birleştirip hem üretmek hem çalışmak hem de tatil yapmanın keyfini yaşayabilirsiniz.

Uzaktan Çalışma ve Bağ Evi Tatili

Üzümün şaraba dönüşme hikayesine tanık olmak, birbirinden lezzetli üzümlerden şaraplardan tatmak, üzüm bağlarının ortasında, taş odalarda huzur dolu günler geçirerek uzaktan çalışmanın keyfine diyecek söz olmaz bizce. Peki bir bağ evini yeni ofisiniz olabilir mi diye düşündünüz mü? İstanbul'a yakın bağ evleri çok uzaklaşmadan tatil ve iş yaşamı organize etmek isteyenler için biçilmiş kaftan. Trakya'nın birbirinden güzel bağ evleri, Abant-Bolu-Sapanca rotasında bulabileceğiniz bağ evleri ile farklı bir tatil planı yapabilirsiniz.


Uzaktan Çalışma ve Karavan Tatili

Uzaktan çalışmak bir yere bağlı kalmadan çalışmak demekse; karavan ile tatil yapmak bir yere bağlı kalmadan tatil yapmanın ta kendisidir. Bunların ikisini bir araya getirdiğinizi düşünün. Karavanla tatil ilginizi çekiyorsa karavan kiralama ile ilgili merak ettiğiniz her şey için bu yazımıza bir göz atın deriz. Türkiye'de gelişmiş özelliklere sahip birçok karavan kamp alanı mevcut. İhtiyacınız olan hemen her şeyi bu alanlarda bulabilirsiniz. Kişisel karavanınız olmasa da ekonomik karavan modelleri ile uzun bir tatile ve keşif dolu bir ofis hayatına merhaba diyebilirsiniz.

Uzaktan Çalışma ve Kamp Tatili

Kamp tatili doğa ile iç içe olmak isteyenlerin en çok tercih ettiği tatil biçimi. Kamp ekipmanlarınız varsa bir göl kenarı, deniz kenarı, kanyon uzaktan çalışmak için yeni ofisiniz olabilir. Kamp ekipmanınız yoksa bu hizmeti de bulabileceğiniz kamp alanlarında da bu keyfi yaşayabilirsiniz. Özellikleri bakımından Türkiye'deki en iyi kamp alanları yazımız size rehber olacak kadar detaylı.  Size uyan kamp alanını keşfedin ve yeni ofisinizin hangisi olacağını seçin. İnternet ve elektrik konusunda endişeniz olmasın. Uzaktan çalışanları ağırlamaya uzun süredir aşina olan kamp alanları sizin dilinizden anlayacaktır. 

Uzaktan Çalışma ve Glamping Camping Tatili

Hem doğada olmak hem de konforundan ödün vermek istemeyenlerin tatil tercihi olan glamping camping son yıllarda yurt dışında yükselen ve ülkemizde de yaygınlaşmaya başlayan kamp biçimi. Otel konforunda farklı konseptlerde doğanın kalbinde bir tatil deneyimi sunan glamping camping uzaktan çalışanlar için ihtiyaç duyulan tüm çözümlere dair hizmet veriyor. İnternet ve elektrik sorunu yaşamadan konforlu bir çalışma alanı yaşayabileceğiniz glamping camping tatil modelinin tüm detaylarını linke tıklayarak okuyabilirsiniz. 


Uzaktan çalışırken tatil de yapmayı düşünüyorsanız otel, villa, tekne, glamping camping ya da dilediğiniz tatil seçeneğini planlamak için HIS Travel ile iletişime geçebilirsiniz.

Eğer içeriğimiz ilginizi çektiyse sizleri şöyle alabiliriz:

Uzaktan Çalışanlar İçin Hem Ofis Hem Tatil: Dalyan

Uzaktan Çalışanlar İçin Hem Ofis Hem Tatil: Fethiye Koyları

Uzaktan Çalışanlar İçin Hem Ofis Hem Tatil: Bozcaada Plajları

Uzaktan Çalışanlar için Hem Ofis Hem Tatil: Kaz Dağları

Uzaktan Çalışanlar İçin Hem Ofis Hem Tatil: Bodrum

Yorum (0)
Yorum Bırak