HIS TRAVEL ÇALIŞAN ADAYI AYDINLATMA METNİ


1. Veri Sorumlusu

Bu aydınlatma metni, veri sorumlusu sıfatıyla hareket eden His Uluslararası Turizm Seyahat Acentası Ltd. Şti. tarafından kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin detaylı açıklama ve bilgilendirmede bulunmak amacıyla 6698 sayılı KVK Kanununa uygun olarak hazırlanmıştır. Bu kapsamda daha detaylı bilgiye ulaşabilmek için “www.hisglobal.com.tr” adresinde yer alan tanıtıcı bilgiler ile kişisel veri saklama/imha politikasını ve VERBİS sisteminde yer alan kayıtları inceleyebilirsiniz.


2. Kişisel Veri İşleme Amaçları

Şirketimiz ile iş ilişkisi kurulabilmesi amacıyla gerçekleştirilen iş başvuru sürecinde işlenen “kimlik, iletişim, özlük, mesleki deneyim, görsel ve işitsel kayıtlar” kategorilerine ait kişisel verileriniz aşağıdaki amaçlarla sınırlı olarak işlenmektedir:

İş başvuru ve mülakat süreçlerinin yürütülebilmesi, 

Hedeflenen pozisyona uygunluğun değerlendirilebilmesi,

Başvuru ve işe alım süreci hakkında bilgilendirmede bulunmak, gerektiğinde yeniden görüşme yapmak, iş teklifini iletmek gibi saiklerle şahsınız ile iletişime geçilebilmesi,

İşe yerleştirme ile ilgili hazırlık işlemlerinin yapılabilmesi, gerekli bilgilerin özlük dosyasına aktarılabilmesi,

İş görüşmesinin olumsuz sonuçlanması durumunda ilerleyen dönemlerde oluşabilecek uygun pozisyonlar için değerlendirilebilmesi,


3. Kişisel Veri Aktarımı

Kişisel verileriniz herhangi bir üçüncü kişi/kurum/kuruluş veya şirkete aktarılmamaktadır.

4. Kişisel Veri Toplama Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, insan kaynakları personel temin portalları üzerinden şirketimize başvuru yapmak üzere gerçekleştirilen bilgi girişleri ile fiziki iş başvuru formuna bilgi kaydetmeniz suretiyle toplanmakta olup 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunun 5/2 c, d, f bentlerinde belirtilen “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, ilgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması, veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlemenin zorunlu olması” hukuki sebeplerine bağlı olarak işlenmektedir.


5. İlgili Kişi (Veri sahiplerinin) Hakları

Bu konudaki ayrıntılı açıklama “www.hisglobal.com.tr” adresinde yer almakla birlikte, kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre şirket merkez adresimiz olan “19 Mayıs Mah. Dr. Hüsnü İ. Öztürk Sok. Şişli Plaza E Blok 1/15, Şişli, İstanbul” adresine yazılı olarak veya “histurizm@hs01.kep.tr” kayıtlı elektronik posta (KEP) adresine iletebilirsiniz.