Resmi Tatil Günleri

2022 resmi tatil takvimi belli oldu! Resmi tatiller her zaman merakla beklenir ve takvimlerdeki yerini çok önceden alır. Çalışan kesim için ayrı, öğrenciler için ayrı, veliler için ayrı önem taşıyan resmi tatiller tatil planlarını da beraberinde getirir. İster deniz, ister doğa, ister eğitim, ister spor odaklı olsun her neyden keyif alıyorsanız tatillerinizde önümüzdeki yıl umarız ki gönlünüzce yaşar ve mutlu anılır biriktirirsiniz. 2022 tatilinizde de sosyal mesafe kurallarına ve hijyene dikkat ederek tatil yapacağımızı hatırlatarak takviminizde şimdiden 2022 resmi tatiller için yer açmaya başlamanızı öneririz.

Yılbaşı Tatili – 1 Ocak Cumartesi

Yılbaşı tatili iş seyahatlerine güzel bir ara verme imkanı sağlıyor. Yeni yıl heyecanını ve yeniliğini yaşamak ise strese ve iş yoğunluğuna da mola vermenizi sağlıyor. Yılbaşı tatili, 2022 resmi tatiller içinde ilk tatil müjdesini de veriyor. Bu sene cumayı cumartesiye bağlayan geceye denk gelen yılbaşı, 3 günlük kısa ama keyifli bir tatil imkanını yaratacak.

2022 yılbaşı tatiliniz için sosyal mesafe kurallarını göz önünde bulundurarak seyahat edebilirsiniz. Bunun için özel araç kiralama ya da transfer hizmetlerini tercih edebilir ve dezenfekte edilmiş araçlarla seyahatinizi özelleştirebilirsiniz. HISgo özelleştirilmiş seyahatiniz için ideal bir platformdur.

23 Nisan Tatili – Cumartesi / 23 Nisan Resmi Tatil Mi?

2022’de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Cumartesi gününe denk gelecek. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatili aksi ilan edilmediği sürece bir gün olarak belirlendi.

23 Nisan, hem çocuklara armağan edilmesi hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olması sebebiyle ülkemizde her yıl büyük coşkuyla kutlanıyor. Resmi tatiller arasında yer alan 23 Nisan, bu sene cuma gününe denk geliyor. Cuma günü tatil olması sebebiyle nisan ayının tüm güzelliğini 3 gün de olsa yaşayabilirsiniz. Ailenizle birlikte olabileceğiniz 23 Nisan tatilinde özellikle çocuklu aileler için ideal rotaların keyfini çıkartabilirsiniz.

23 Nisan tatilinde yurt dışında olmak istiyorsanız pandemi döneminin şartlarını göz önünde bulundurarak vize işlemlerinizi organize edebilirsiniz. Bu olağanüstü süreçte sorun yaşamamak adına vize işlemlerinizi BizVize ile halledebilirsiniz.

23 Nisan tatilinde çocuk dostu otellerde ya da doğa otellerinde konaklama yapmak için his.com.tr adresine göz atabilirsiniz.

Nisan ayı, Japonya’nın muhteşem doğa harikası sakura ağaçlarını görebileceğiniz en ideal ay. Eğer izin probleminiz yoksa 23 Nisan tatilini üç günden daha fazla bir planlamaya dahil ederek sakuralara yetişmek için Japonya’ya seyahat edebilirsiniz. Türkiye’deki tek yetkili satış noktası ile Japonya tren biletini Japan Rail Pass’i de bu linkten satın alabilirsiniz.

1 Mayıs Tatili – Pazar / 1 Mayıs Resmi Tatil Mi?

2022 Emek ve Dayanışma günü 1 Mayıs Pazar gününe denk gelmektedir. Emek ve Dayanışma Günü resmi tatili aksi ilan edilmediği sürece bir gündür.

Öğrenciler için mayıs ayı yurt dışı okul araştırmalarının başladığı bir dönem olma özelliğini taşıyor. Doğru yurt dışı okulunu doğru danışmanlarla bulmak oldukça önemli. Edugate ile yurt dışı okul araştırmalarınızı planlamak için 1 Mayıs tatilini değerlendirebilirsiniz.

2022 Ramazan Bayramı / Ramazan Bayramı Hangi Güne Denk Geliyor?

Bayram hangi gün sorusu en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. 2022 yılında Ramazan Bayram tatili aksi ilan edilmediği sürece toplamda 3,5 gündür. Ramazan Bayramı 1. günü 2 Mayıs Pazartesi, 2. günü 3 Mayıs Salı ve 3. günü ise 4 Mayıs Çarşamba günüdür. 1 Mayıs Pazar Ramazan Bayramı arifesi öğleden sonra yarım gündür. Ramazan Bayramı tatili kaç gün? diye merak edenler hafta sonu tatiliyle birleştirenler için bayram tatili 2022 yılında 5 gün olacak. 2 gün ek izin alarak 9 gün tatil yapma fırsatı elde etmeniz de mümkün.

Yurt dışı seyahatleri artık sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bayram tatili fırsatını dünyanın farklı ülkelerini görerek değerlendirebilirsiniz. SKYhub ile yurt içi ve yurt dışı farklı organizasyonları keşfedebilirsiniz.

19 Mayıs Tatili – Perşembe / 19 Mayıs Resmi Tatil Mi?

2022 yılında Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs Perşembe gününe denk gelmektedir. Aksi ilan edilmediği sürece Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatili bir gündür. 19 Mayıs tatili, 2022 senesinde perşembe gününe denk geldiğini belirtmiştik. Alacağınız üç gün izinle kendinize 5 günlük bir tatil olanağı yaratabilirsiniz.

Aşılanma hızının da artmasını göz önünde bulundurarak yurt dışı seyahatlerinizi tekrar planlayabilirsiniz ve 5 günlük bir tatil fırsatını dünyanın farklı ülkelerini görerek değerlendirebilirsiniz. Qualita ile birbirinden egzotik noktaları keşfedebilir ve benzersiz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

2022 Kurban Bayramı / Kurban Bayramı Hangi Güne Denk Geliyor?

2022 yılında merakla beklenen Kurban Bayramı tatili, 9 Temmuz Cumartesi günü başlayıp 12 Temmuz Salı günü sona eriyor. Bayramın ilk iki günü hafta sonuna denk gelse de 8 Temmuz Cuma olan arife günü ile birlikte bu yıl bayramda 4,5 günlük bir tatil bulunuyor. Yarım gün tatil olan cuma günü için yarım gün daha ek izin kullanarak bu süreyi 5 güne çıkarmanız mümkün. Hafta sonu tatili ile birlikte bayram tatilini birleştirmek isterseniz 7 gün tatil yapabilirsiniz. 7 gün süresinde kültür turlarına katılıp hiç görmediğiniz yerleri görebilir veya Akdeniz sahillerinde denizin tadını çıkartabilirsiniz.

Bizim önerimiz 2022 Kurban Bayramı tatilinde dünyanın en muhteşem gemilerinde denizler üzerinde bir tatil yapmanız. Cruise Planet ile Yunan Adaları, Adriyatik Kıyıları ya da dilediğiniz yere rotanızı çevirebilirsiniz.

15 Temmuz Tatili – Cuma / 15 Temmuz Resmi Tatil Mi?

Resmi tatiller arasında yer alan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, 2022 senesinde Cuma gününe denk geliyor. Perşembe günü izin aldığınız taktirde 4 günlük bir tatil yaratabilmeniz mümkün. Yazın en sıcak günlerinde deniz tatili yapmak keyifli olabilir.

Size önerimiz Akdeniz ve Ege sahillerinde izole bir tatil yapma imkanı bulabileceğiniz tekne kiralama seçeneğini düşünmeniz. More than Sail ile Göcek’te unutulmaz bir tekne tatilini uygun fiyatlara yapabilirsiniz.

30 Ağustos Tatili – Salı / 30 Ağustos Resmi Tatil Mi?

2022 yılında Zafer Bayramı 30 Ağustos Salı gününe denk gelmektedir. Aksi ilan edilmediği sürece Zafer Bayramı resmi tatili bir gündür.

Peki sıcak yaz günlerinde bir tıkla dünyayı keşfetmek için HIS Travel’ın canlı turlarını keşfetmeye ne dersiniz? Japonya'dan Yunanistan'a Endonezya'dan, Afrika'ya uzanan geniş tur seçenekleriyle özel deneyimleri yaşarken manzaranın ve seyahat etmenin tadını çıkartın.

Seyahat ve teknolojinin buluştuğu noktada dünyanın benzersiz lokasyonlarına HIS Travel’ın düzenlediği birbirinden muhteşem canlı turlar ile evinizin konforunda seyahat edebilirsiniz. Yeni kültürler keşfederken, iş seyahatlerinizi planlamaya ve satışlarınız için şirketinizin büyümesine de katkı sağlayabilirsiniz.

29 Ekim Tatili – Cumartesi / 29 Ekim Resmi Tatil Mi?

2022 yılında Cumhuriyet Bayramı 29 Ekim Cumartesi denk gelmektedir. 28 Ekim Cuma günleri öğleden sonra yarım gündür. Cumhuriyet Bayramı resmi tatili aksi ilan edilmediği sürece 1,5 gün olacak.

Fuarların yoğun olduğu ekim ayında hem iş seyahatini hem de tatili bir arada yapabilirsiniz. Fuar Sepeti ile yurt içi ve yurt dışı sektörünüze ve şirketinize uyan tüm fuar organizasyonlarına katılım sağlayabilirsiniz.

Fuar katılımlarınızı planlarken dünyanın ilk mobil uygulama fuarı Mobilefest’e katılmak için de takviminize not düşebilirsiniz.

2022 Sömestir Tatili Ne Zaman?

Okullar ne zaman kapanacak sorusu tatil severlerin ve elbette en çok da öğrencilerin merak ettiği sorular arasında bulunuyor. Resmi tatiller arasında bulunmasa da 2022 sömestir tatilinde de tatil fırsatı sizi bekliyor olacak. Milli Eğitim Bakanlığı sömestir tatilinin veya yarıyıl tatilinin 24 Ocak 2022– 4 Şubat 2022 tarihleri arasında olacağını duyurdu. Buna göre 15 tatil yani sömestir tatili 4 Şubat 2022 Pazartesi günü sona erecek.

Sömestir dönemini sertifika ya da kış okullarında dil eğitimi almak üzere değerlendirmek isteyen öğrenciler için EduGate ile yurt dışı okulları hakkında detaylı bilgi alabilir.

2022 Yaz Tatili Ne Zaman Başlıyor?

MEB'in yayımladığı genelgeye göre bu sene okulların açılış tarihi 6 Eylül 2021 tarihi olarak belirlendi. Okulların kapanış tarihi ise 17 Haziran 2022 olarak açıklandı. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı ise 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacak. Yaz tatili için şimdiden tatil planlarını yapmaya başlayan veliler için çocuklarıyla gidebilecekleri birçok destinasyon yer alıyor.

2022 Kasım Ara Tatili / Nisan Ara Tatili Ne Zaman Olacak?

Her sene sömestir tatili dışında öğrencileri 2 adet ara tatil bekliyor. Resmi tatiller arasında yer almasa da ara tatiller çocuklu ailelerin tatil planlarını şekillendirmeleri adına önemli. Bu sene ilk ara tatil 15-19 Kasım 2021'de yapılacak. İkinci dönem ara tatili ise 11-15 Nisan 2022'de olacak.

Peribacalarının güzelliğini kuşbakışı izlemek için Kapadokya turlarına katılabilirsiniz. Sevdiklerinizle beraber eğlenceli tatil deneyimi yaşamak için Kapadokya turları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bu Yıl Resmi Tatillerde Nereye Gidebilirim?

Unutulmaz bir kış tatili için rotanızı Kapadokya’ya çevirebilirsiniz. Örneğin hem dinlenebileceğiniz hem de huzur bulabileceğiniz bir tatil için termal otelleriyle ön plana çıkan şehirleri de tercih edebilirsiniz. Dilerseniz 2022 resmi tatil günlerinin yaza denk gelen günlerinde Akdeniz ve Ege’nin eşsiz güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Bu Yıl Resmi Tatillerde Ne Yapabilirim?

2022 resmi tatil takvimi nihayet belli oldu. Resmi tatil günlerde yapacağınız birbirinden keyifli tatil seçenekleri sizi bekliyor olacak. Bu özel günlerde her zaman görmek istediğiniz yerleri ziyaret edebilir veya günübirlik turlar yaparak zamanınızı değerlendirebilirsiniz. Türkiye’nin en güzel yerlerini görebilir, antik kentleri, müzeleri ve doğal güzellikleri ziyaret planınıza ekleyebilirsiniz.

2022’de Toplam Kaç Gün Resmi Tatil Var?

2022 yılı resmi tatillerle dolu bir yıl. 2022’de resmi olarak tatil sayılan gün sayısı 15 olarak belirlendi. Bu günleri ek izinlerle hafta sonu ile birleştirdiğinizde çok daha fazla gün tatil yapma fırsatı bulabilir ve tatil planlarınızı buna göre düzenleyebilirsiniz.

Seyahat İhtiyaçlarınız İçin Bizimle İletişime Geçin

Türkiye'deki bütün ofislerimizi iletişim sayfasında bulabilirsiniz.

İstanbul Ofisi / Genel Merkez
19 Mayıs Cad. Dr. Hüsnü İsmet Öztürk Sok. Şişli Plaza E Blok No: 4/B Kat B1 Şişli / İstanbul
E-posta: [email protected]
Telefon: +90 (212) 703 37 37
Ankara Ofisi
Beştepeler Mah. Nergis Sok. Via Flat İş Merkezi 7/2 Kat:1 D Yenimahalle / Ankara
E-posta: [email protected]
Telefon: +90 (312) 219 00 48

Bizi Takip Edin

Kişisel verilerin korunmasına ilişkin aydınlatma metnini buradan okuyabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş ve tercihlerime uygun pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ile buna yönelik olarak fırsat ve duyurulardan haberdar olmak için e-posta, sms, telefon araması ve sosyal medya bildirimleri yolu ile tarafımla iletişim kurulmasına açık rıza metni kapsamında onay veriyorum.