Çin Vizesi Hakkında Bilinmesi Gereken 7 Şey

Çin Vizesi Hakkında Bilinmesi Gereken 7 Şey

Dünyanın en kalabalık nüfusa sahip ülkesi olma özelliği taşıyan Çin Halk Cumhuriyeti, hem coğrafi hem de kültürel anlamda turizm cenneti ülkelerden biri. Sonsuzluğa uzanan çay bahçeleri, ihtişamlı gökdelenleri, uzaydan bile göründüğü söylenen görkemli Çin Seddi, dünyanın en geniş üçüncü nehri olan Yangzhe Nehri, kırmızı renkli tarihi tapınakları ve İpek Yolu ile Çin, bir an önce keşfedilmeyi bekliyor. Ancak Çin’e bir seyahat planlamadan önce Çin vizesi almanız gerektiğini hatırlatmak isteriz. Bu anlamda Çin vizesi ile ilgili merak edilenleri bu yazımızda detaylı bir şekilde anlattık.

Kimler Çin Vizesi Almak Zorunda?

Umuma mahsus yani bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Çin’e seyahat etmeden önce vize almaları gerekiyor. Bunun için ilgili Çin temsilciliklerine müracaat etmelisiniz. Ancak Hong Kong ve Makau’ya seyahat edecekseniz vize almanız gerekmiyor. 

Vizenizin Kaç Girişli Olduğuna Dikkat Edin

Çin vizenizin tek girişli mi çok girişli mi olduğunu mutlaka kontrol etmelisiniz. Bununla birlikte Çin’e giriş yaptıktan sonra vize sürenizin geçmemesine de dikkat etmelisiniz. Eğer vize ihlalinde bulunursanız para ya da hapis cezasına çarptırılabilirsiniz. Ayrıca hakkınızda Çin’e giriş yasağı da konulabilir.

Hong Kong Seyahati ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Doğrudan değil de Çin’den Hong Kong’a geçip, sonrasında tekrar Çin’e dönmek istiyorsanız, geri dönüşünüzü temin edebileceğiniz vizenizin olması gerekiyor. Bu nedenle Çin’e geri dönmeden önce çift girişli vize almanız gerektiğini hatırlatmak isteriz.



Transit Geçişler İçin Vize Almalı Mıyım?

Eğer havaalanı sınırlarından dışarı çıkmayacaksanız 24 saate kadar vize almanıza gerek yok. Havaalanından çıkılması durumunda ve 24 saatten daha uzun süreli konaklamayı gerektiren transit geçişler için Çin Büyükelçiliği’nden ya da Çin Başkonsolosluğu’ndan transit vize almanız gerekiyor.

Pasaport Geçerlilik Süresi Ne Kadar Olmalı?

Çoğu ülkede olduğu gibi pasaportunuzun geçerlilik süresinin en az 6 ay olması gerekiyor.


Çin Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Turistik Çin vizesi için davetiye, en az 6 ay geçerliliği olan pasaport, biyometrik fotoğraf, sabıka kaydı, ikametgah belgesi ve geçim durumunuzu gösteren belge sunmanız isteniyor. Güncel belgeleri Çin Başkonsolosluğu’ndan kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz.

Kalacağınız Adresi Bildirmek Zorundasınız

Çin’e giriş yaptıktan sonra 24 saat içerisinde kalacağınız adresi bulunduğunuz şehirdeki Kamu Güvenliği Müdürlüğü’ne bildirmeniz gerekiyor. Eğer otelde konaklayacaksanız, kayıt işleminizi girişteki otel görevlisine yapmalısınız. Çin vizesi işlemleri için tüm detaylı prosedürleri profesyonel destek alarak da rahatlıkla halledebilir, Çin seyahatinizi kolayca organize edebilirsiniz.

Yorum (0)
Yorum Bırak