Dünyanın En Romantik Şehri Paris’te Görülmesi Gereken İlk 7 Yer

Dünyanın En Romantik Şehri Paris’te Görülmesi Gereken İlk 7 Yer

Akşamı ayrı, gündüzü ayrı güzel Paris’in. Öyle ya, onca şarkıya, filme, kitaba ilham vermiş, konu olmuş bir şehirden bahsediyoruz. Fransa’nın başkenti, aynı zaman göz bebeği Paris, Avrupa’da mutlaka görülmesi gereken şehirlerden biri. Bununla birlikte şöyle 3-4 günlük romantik Avrupa kaçamaklarının da baş tacı. 3-4 günlüğüne geldiğiniz Paris’te görmeniz gereken ilk 7 yeri listeledik sizler için derledik.

1 – Eyfel Kulesi

Fransa’nın sembolü, dünyanın ise en büyük turistik ikonlarından biri olan Eyfel Kulesi, Paris’e adım atar atmaz görmeniz gereken ilk yer. Fransa’nın cazibe merkezlerinden biri olarak görülen Eyfel Kulesi, yılda 6 milyondan fazla ziyaretçi ağırlıyor.


2 – Notre Dame Katedrali

Dünyaca ünlü 800 yıllık bir katedral olan Notre Dame Katedrali, muhteşem gotik mimarisi ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Ne yazık ki yakın bir zaman önce meydana gelen yangında tahrip olan katedral, geçici olarak kapalı ancak ziyarete açılır açılmaz ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.


3 – Champ Elysees

Şanzelize Caddesi olarak da bilinen Champ Elysees, Paris’in en ünlü alışveriş caddelerinden biri olarak biliniyor. Aynı zamanda şehrin güzel caddesi olarak nitelendiriliyor. Burada alışveriş yapmadan ve buranın havasını solumadan Paris’ten dönmeyin.

4 – Zafer Meydanı ve Takı

Paris’in tarihi anıtlarından biri olan Zafer Meydanı ve Takı, Charles de Gaulle Meydanı’nın ortasında, Şanzelize Caddesi’nin batı kısmında bulunuyor. 49 metre yüksekliğinde olan bu tarihi anıt, Paris’te görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.


5 – Napolyon’un Mezarı

Les Invalides olarak bilinen Napolyon’un Mezarı, Fransa’nın askeri tarihi ile ilişkilerindirilen bir yapı. İçerisinde pek çok farklı barındıran anıt, Monarşinin savunması için canını verenlerin onuruna yapılmış.

6 – Concorde Meydanı

Concorde Meydanı, Şanzelize Caddesi’nin başında bulunuyor. Fransa’nın en büyük ikinci meydanı olarak bilinen Concorde Meydanı, Paris’te görülmesi gereken bir diğer yer.


7 – Sen Nehri

Paris’te romantik anlar geçirmek isteyenlerin soluğu aldığı Sen Nehri, şehri kuzey ve güneyden ikiye bölüyor. Sen Nehri üzerinde tekne gezisi, Paris’e gelindiğinde yapılacaklar listesinin başında geliyor.


Yorum (0)
Yorum Bırak