Japonya’dan Yemeden Dönmemeniz Gereken 8 Lezzet

Japonya’dan Yemeden Dönmemeniz Gereken 8 Lezzet

Japon kültürü ile yemek kültürünü ayrı tutmamak gerekiyor. Zira herhangi bir Japonya şehrine gittiğinizde görecekseniz ki özellikle sokak lezzetleri dediğimiz olgunun farklı bir anlamı var orada. Yöresel yemekleri, sokak lezzetleri derken Japonya aslında dünyaca ünlü bir mutfağa ev sahipliği yapıyor diyebiliriz. Siz de Japonya’ya gittiğinizde aşağıda sıraladığımız bu yemekleri yemeden Japonya’dan dönmeyin.

1 – Sushi


Japonya tam bir ada ülkesi olduğundan deniz ürünlerinin yeri gerçekten de bir ayrı. Sushi de bir deniz ürünü olarak artık tüm dünyaya nam salmış durumda. Zaten Japon mutfağı denince akla gelen ilk yemek hiç şüphesiz sushi oluyordur. Dolayısıyla sushi yemeden Japonya’dan dönmeyin.

2 – Kobe Bifteği


Kabul ediyoruz, Kobe bifteği oldukça pahalı bir alternatif ancak Japonya’da bir hayli ünlü. Japonya büyük baş hayvancılık için elverişli bir yapıya sahip olmadığından kırmızı etin kalitesini arttırmak için sürekli çalışmalar yapılmış ve nihayetinde 1943 yılında Kobe bifteği marka olarak tescillenerek Japon mutfağına girmiş.

3 – Onigiri


Görüntü olarak sushiye oldukça benzeyen Onigiri, etrafı kurutulmuş yosun ile kaplı olan, sushi pilavı ile yapılan oldukça popüler bir Japon yiyeceği. Ortasında ise erik, karides, tavuk, ton balığı ya da somon bulunabiliyor.

4 – Gohan


Aslında bir nevi pirinç pilavı olan Gohan, Japonya’da günün her öğünü yenebilen oldukça jenerik bir yiyecek. Hatta Japonlar sabah kahvaltısında bunu çiğ yumurta ile yiyorlar. Soya sosu ya da Japonya’ya özgü diğer soslar ile karıştırıldığında ise ana yemek olarak yeniliyor. 

5 – Sashimi


Çiğ balık olarak tarif edebileceğimiz sashimi, Japonya’nın başlıca yemeklerinden biri. İnce dilimler halinde kesilen balık etini soya sosu ve çok ince dilimlenmiş wasabi ile servis ediyorlar. Burada önemli olan nokta ise balığın çok taze olması gerektiği.

6 – Ramen


Japonya’nın farklı şehirlerine gittiğinizde göreceksiniz ki ramenin her yörede farklı bir yapılış şekli var. Ramen aslında Çin kökenli bir yemek, daha doğrusu bir çorba. Çorba içinde sunulan erişte, Japonya’da ramen olarak isimlendiriliyor. Genellikle et suyundan yapılıyor ve içine kurutulmuş deniz yosunu, yeşil soğan, mısır gibi malzemeler ekleniyor.

7 – Gyoza


Muhtemelen Japonya’da bizim damak zevkimize en yakın yemek gyoza olsa gerek. Zira kendisi bizim mantımıza oldukça benziyor. İçerisinde bol sarımsağın, çeşitli sebzelerin ve et karışımının olduğu hamurun ızgarada kızartılması ile yapılıyor. Gyoza da Çin mutfağından gelmiş bir yemek bu arada.

8 – Tempura


Aslen bir Portekiz yemeği olduğu düşünülen ancak tüm dünyada Japon yemeği olarak nam salan tempura, ekmek kırıntılarına batırılmış deniz mahsullerinin ve sebzelerin tavada kızgın yağ ile kızartılması ile yapılıyor.

Japonya hakkında merak ettiklerinize linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Japonya Turu Yapacaklar İçin 15 Enfes Yer

Japonya Seyahatiniz Öncesinde Bilmeniz Gereken 7 Şey

Japonya’yı Baştanbaşa Gezmenin Yolu; Japan Rail Pass

Japonya Seyahatiniz Sırasında Sizi Fazlasıyla Şaşırtacak 11 Şey

Yorum (0)
Yorum Bırak