10 Maddede MICE Gezilerinin Yeni Tercihi Endonezya

10 Maddede MICE Gezilerinin Yeni Tercihi Endonezya

Kurumsal şirketlerin çalışanlarını, bayilerini, yöneticilerini ya da ekiplerini motive etmek, kaynaştırmak, yeni bir deneyim yaşatmak ya da ödüllendirmek için tercih ettiği coğrafyaların en başında son yıllarda Endonezya var. MICE organizasyonları için enfes bir destinasyon olan Endonezya tüm güzellikleriyle ziyaret edilmeyi bekliyor. Göz alıcı doğası ve farklı coğrafyasıyla ziyaretçilerini büyülerken otantik kültürü ve tropik mutfağyla bambaşka bir cazibeye sahip. Siz de bu büyüleyici ülkeyi keşfetmek istiyorsanız neden Endonezya’ya gitmeniz gerektiğini buradaki 10 maddede bulabilirsiniz.

Komodo Ejderlerini Yerinde Ziyaret Edin

Endonezya’nın Komodo Adası’na ismini veren Komodo ejderleri dünyanın en büyük kertenkele çeşidi olarak bilinir. Komodo ejderleri, ürkütücü görüntüleri ve tarih öncesinden gelmiş gibi duran cüsseleriyle 3 metre uzunluğa ve ortalama 70 kilogram ağırlığa ulaşabilir. Eşeysiz de üreyebilen bu farklı canlıları Komodo Ulusal Parkı’nda görme fırsatı yakalayabilirsiniz. Komodo Ulusal Parkı aynı zamanda UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde yer alan ve 3 ayrı volkanik yanardağa da ev sahipliği yapan bir parktır. Komodo adalarında birkaç gece konaklayabilir ve adanın sunduğu bu eşsiz deneyimlerin keyfini çıkarabilirsiniz.


Bali’deli Tanah Lot Tapınağı’nda Fotoğraf Çektirin

Bir Hindu tapınağı olan Tanah Lot deniz tapınağı Bali’de yer alan bir kaya oluşumudur. Tapınak günümüzde bir ibadethane olarak kullanılmaya devam eder ve turistler için de bir cazibe merkezi olmayı sürdürür. Özellikle gün batımı saatlerinde efsane fotoğraflar çekebileceğiniz bu doğa harikası yapıya ulaşmak içinse med-cezir yani deniz suyunun yükselip alçaldığı zamanları takip etmeniz çok önemli; çünkü tapınağa sadece suyun çekildiği zamanlarda kıyıdan yürüyerek ulaşabilirsiniz.


Aktif Bir Yanardağ Civarında Yürüyüş Yapın

Endonezya’da yapılması gereken en popüler şeylerin başında gelen doğa yürüyüşleri için hâlâ aktif olan bir yanardağı tercih etmek, adrenalin bağımlıların aklını çelmeye yeter de artar bile. 2300 metre yüksekliğe sahip ve nefes kesen bir gün doğumu manzarası olan Bromo Volkanı, bu zorlu ama kesinlikle dudak uçuklatacak deneyimi yaşamanız için sizi bekliyor. Özellikle mayıs ve ekim ayları arası, bu enfes doğa harikasını ziyaret etmek için en uygun zamanlar.


İstiklal Cami'sini Ziyaret Edin

Güneydoğu Asya’nın en büyük camisi olan ve başkent Jakarta’da yer alan İstiklal Camii, 22 Şubat 1978’den beri ibadete açık. Farklı mimarisi ve görkemli yapısıyla bu anıtsal cami, Merdeka Meydanı ve Cakarta katedrali'nin yakınlarında yer alır. Nüfusun çoğunluğun Müslüman olduğu Endonezya'da, dev kubbesi ve özellikle gece ışıklandırmasıyla kesinlikle görülmeye değer.


Geleneksel Bali Dansını İzlemeye Gidin

Eski Hindu geleneklerini dans ve müzik şeklinde tasvir eden bir yapım olan Keçak ve Ateş Dansı turistler için kaçırılmaması gereken çok keyifli bir aktivite. Turistik olmasının dışında tapınaklarda kutsal ayinlerde farklı şekillerde hâlâ yapılmaya da devam eden bu dans kültürü, UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miraslar Listesi'nde de yer alır.


Büyülü Lezzetlerle Dolu Endonezya Mutfağını Deneyin

Endonezya mutfağı, taze deniz ürünlerinden aromatik ve yoğun körilerin başrolde olduğu leziz yemeklerle dolu benzersiz bir mutfak. Gastronomik açıdan unutulmaz bir deneyim yaşamak için bu mutfağa özgü Satay Soslu Et, Rendang ve Endonezya’nın geleneksel yemeği Nasi Uduk, listenizdeki maddeler arasında bulunmalıdır.


Lezzetli Bir Endonezya Yemeği Pişirmeyi Öğrenin

Gastronomik açıdan eşsiz baharatlarla dolu bir yemek kültürüne sahip olan Endonezya, farklı tatlar ve değişik yemekleri seven gurmeler için de bulunmaz bir fırsat. Siz de bu geleneksel baharatlar ve akılda kalıcı aromalarla dolu mutfağı yemek yemenin ötesinde keşfetmek ve ona ait tarifleri kendiniz yapmak isterseniz günübirlik yemek pişirme kurslarına katılabilirsiniz.


Efsanevi Borobudur Tapınağı’na Gidin

Dünyanın tek parça halindeki ve en büyük Budist tapınağı olma özelliğini taşıyan Borobudur Tapınağı, Endonezya’nın Yogyakarta şehrinin 40 km kuzeybatısında bulunur ve UNESCO tarafından 1991 yılında Dünya Mirasları Listesi'ne alınmıştır. İnşa tarihinin MS 750 yılları olduğu söylenir ve inşaatın tahminen 75 yıl sürdüğü belirtilir. Nefes kesen ve çok mistik olan bu benzersiz yapıyı mutlaka ziyaret etmelisiniz.


Aşk Adası Pulo Cinta'ya Uğrayın

Muhteşem plajı, kristal kadar berrak suları ve eşsiz doğasıyla aşk adası olarak bilinen Pulo Cinta kalbinizi çalmak için Endonezya'da sizi bekliyor. Baharat Adası diye de adlandırılan bu büyüleyici adaya arabayla, uçakla ya da tekneyle ulaşmanız mümkün. Bu adada konforlu bungalovlarda konaklayabilir ve her sabah deniz kokusunu içinize çekerek uyanabilirsiniz.


Su Sporlarına Şans Verin

Kanodan raftinge, tüplü dalıştan yelkenliye, aklınıza gelebilecek her türlü su sporunu rahatlıkla deneyebilir ve macera limitlerini zorlayabilirsiniz. Özellikle tüplü dalış sevenler için su üstündeki kadar su altında da birbirinden farklı renkler sunan Endonezya, nefes kesen deneyimler vadeder. Ömür boyu unutulmayacak hatıralar için Endonezya'da su sporlarına şans verin.


Keşfetmeye hazırsanız Endonezya sizi bekliyor.

Yorum (0)
Yorum Bırak