SKYhub'ın 10 Popüler Rotası

SKYhub'ın 10 Popüler Rotası

SKYhub; uçaklı paket turlar, fuar turları, özel kapalı leisure grup turları, incentive ve MICE gruplarına özel çalışmalar, münferit ve kişiye özel turlar, tüm havayolları ile özel koltuk anlaşmaları ve ofislerinin bulunduğu tüm ülkelerde her türlü yer servisleri gibi kurumsal çözümler sunuyor. 

Bir sonraki tatilinizi nerede geçireceğinizi düşünüyorsanız, sizin için SKYhub hizmetlerinin sunulduğu popüler destinasyonlar arasından 10 seçenek hazırladık. Siz de ilginizi çeken destinasyona seyahatinizi planlarken grubunuzun beklentilerine ve ihtiyaçlarına özel hizmetler alabilirsiniz. 

1- Ürdün


Orta Doğu’nun en huzurlu ve en güzel ülkelerinden Ürdün; misafirperver halkı, tarihi noktaları, lezzetli mutfağı, Türkiye’ye coğrafi ve kültürel yakınlığı ile dikkat çekiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ücretsiz kapı vizesi ile girebildiği Ürdün, özellikle bahar aylarında tercih ediliyor ancak ülkede kış ayları da ılıman geçiyor ve hava rahatça gezme imkanı veriyor. Petra ve Wadi Rum birer tam gün ayırmayı hak eden ve mutlaka görülmesi tavsiye edilen yerler arasında bulunuyor. Başkent Amman, Lut Gölü (Dead Sea), Bethany (El Mağtas), Wadi Mujib ve Akabe’yi de göreceğiniz bir program ülkenin en önemli yerlerini deneyimlemenizi sağlayacaktır. Tarihin kültürle, Kızıldeniz’in çölle buluştuğu bu ülke ziyaretçilerine büyülü bir seyahat vadediyor.

2- Ukrayna


Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sadece pasaport ya da kimlik kartlarıyla serbestçe girebildiği Ukrayna, ülkemizde en popüler yurt dışı seyahat destinasyonlarından birisi. Ülkenin farklı yönlerini tanımak için başkent Kiev, Karadeniz’in incisi Odessa ve Ukrayna’nın en batılı şehri olarak bilinen Lviv’i göreceğiniz üçgen şeklinde bir rota çizebilirsiniz. Dünyanın en büyük nükleer facialarından birinin yaşandığı Çernobil de son yıllarda maceraperestlerin Ukrayna’da sık sık tercih ettiği noktalardan birisi haline geldi. Radyasyon seviyesi ziyarete elverişli hale geldi ancak terk edilmiş kasaba hala tüyler ürpertici görünümünü koruyor.

3- Zanzibar


Pers, Arap ve Afrika kültürlerinin buluştuğu bu tropikal cennet dünya üzerinde ziyaret edilebilecek belki de en büyülü yerlerden birisi. Tanzanya’ya bağlı iki adadan oluşan Zanzibar yönetim bölgesi baharat üretimi ve turizme dayalı bir ekonomiye sahip. Adaların en büyük şehri Zanzibar City ve bu şehrin tarihi bölgesi olan, aynı zamanda Queen grubunun ünlü solisti Freddie Mercury’nin doğum yeri Stone Town, plajlar, baharat çiftlikleri, Kırmızı Kolobus Maymunu gibi türleri keşfedebileceğiniz vahşi doğa turları adadaki görülecek yerler ve yapılacak aktivitelerin başlıcalarını oluşturuyor.

4- Tayland


Uzak Doğu’nun en sevilen destinasyonlarından Tayland, kültürden doğaya, deniz tatilinden deneyim ve aktivitelere kadar ziyaretçilerine çok farklı ve çeşitli olanaklar sunuyor. Ülkede gezilecek yerleri başkent Bangkok, adalar ve Chiang Mai olarak üçe ayırmak mümkün. Kuzey Tayland’ın en büyük kenti Chiang Mai, ülkenin iç kesimlerindeki bozulmamış Tayland kültürünü tanıyabileceğiniz fil bakıcılığı, yemek kursu, Thai Box gibi deneyimlerle ülkeyi derinlemesine keşfedebileceğiniz bir yer. Bangkok ise ülkenin modern ve kentli yüzünü temsil ediyor, tapınaklardan gökdelenlere uzanan bir panorama sunuyor. Deniz, kum, güneş üçlüsünü ve eğlenceyi sevenler Koh Lanta, Ko Samui, Phuket gibi adaları ya da gece hayatıyla ünlü olan turistik Pattaya şehrini tercih edebilir.

5- Almanya


Dünyanın ve Batı Avrupa’nın en zengin ve güçlü ülkelerinden Almanya, tarihi kentleriyle turistlerin de gözdeleri arasında bulunuyor. Kozmopolit şehir yaşamı, kültür ve sanat aktiviteleri, farklı yeme içme ve eğlence imkanlarını deneyimlemek için en popüler noktalardan birisi elbette Berlin. Noel pazarlarını ve Almanya’nın romantik kışını deneyimlemek isteyenler ise Nürnberg, Münih veya daha küçük şehirleri tercih edebilir. Köklü kültürü, tarihi, doğası ve canlı yaşantısıyla Ren Vadisi’ni keşfetmek için Köln, Almanya’nın denize bakan yüzünü tanımak için ise Hamburg ziyaretçileri bekliyor.

6- Japonya


Tapınaklar, karlı dağlar, çeltik tarlaları ve Tokyo’nun neon tabelaları... Japonya, gelenekle moderni büyüleyici bir şekilde harmanlıyor. Tokyo’da İmparatorluk Sarayı ve tapınaklar, Osaka’da Osaka Kalesi, Kinkakuji Tapınağı ve Tsutenkaku Kulesi, Kyoto’da Nijo Kalesi, Nagoya kenti, Fuji Dağı ve etrafındaki göller ve yeşil alanlar görülecek yerlerin başında geliyor. Mutfağı, modası, sinema, animasyon ve çizgi roman kültürü, müziği ve yaşam tarzıyla Japon kültürü de tüm dünyadan ziyaretçilerin çok ilgisini çekiyor.

Bu içerik de ilginizi çekebilir: Japonya Seyahatiniz Öncesinde Bilmeniz Gereken 7 Şey

7- Singapur


Modern dünyanın giderek daha fazla önem kazanan küçük ama güçlü şehir devleti Singapur; kozmopolit kültürü, düzenli, konforlu ve biraz da lüks yaşam tarzıyla ziyaretçileri kendine çekiyor. Sonsuzluk havuzuyla ünlü Marina Bay Sands, plajları ve eğlence parklarıyla Sentosa Adası, Gardens by the Bay yeşil alanları, Merlion heykel ve çeşmesi, bağımsız moda butikleri, kafeleri ve otantik dükkanlarıyla Haji Lane Singapur’da görülmesi gereken noktalar arasında bulunuyor.

8- Mısır


Nil Nehri'nin yarattığı medeniyet beşiği Mısır, belki de herkesin ölmeden önce görülmesi gereken yerler listesinde yer alıyordur. Gize Nekropolü, Keops, Kefren ve Mikerinos Piramitleri, Büyük Gize Sfenksi, Krallar Vadisi, Kahire Mısır Müzesi, Luxor Tapınağı ve Ebu Simbel, Mısır denince akla ilk gelen yerler arasında sayılıyor. Bunun yanı sıra dalış meraklıları için Sina Yarımadası’nın Kızıldeniz kıyılarındaki Şarm El-Şeyh ve diğer tatil merkezleri, ülkenin Akdenizli yüzünü tanımak ve tarihine başka bir açıdan tanık olmak için ise güzel İskenderiye şehri yine ziyaretçiler tarafından sıkça tercih ediliyor.

9- Yeni Zelanda


Uzak, farklı, sakin ve şirin; bu sıfatların hepsi Yeni Zelanda için rahatlıkla kullanılabilir. Wellington ve Auckland gibi büyük şehirleri gezdikten sonra turistlerin tercihi genellikle kendilerini muhteşem Yeni Zelanda doğasına bırakmak oluyor. Fiordland Ulusal Parkı, Abel Tasman Ulusal Parkı, doğa ve adrenalin sporlarının başkenti denilebilecek Queenstown, Rotorua, Cook Dağı ve doğal güzelliklerle deniz tatilini bir arada yaşamak isteyenler için Coromandel en çok tavsiye edilen noktalar arasında bulunuyor.

10- Sri Lanka


Hint Okyanusu’nun büyük ada ülkesi Sri Lanka son yıllarda popülaritesini artırdı ve turizmde söz sahibi olmaya başladı. Her geçen gün gelişen ülke; canlı kent yaşamı, köklü kültürü ve harika plajlarıyla her turistin zevkine hitap ediyor. Başkent Kolombo’daki pek çok müze, tapınak ve kent yaşamını keşfedebileceğiniz ilginç noktaların yanı sıra, Sigiriya antik şehir kalıntıları ve kaya kalesi, Yala Ulusal Parkı, 1595’ten kalma tarihi Diş Tapınağı, Dambulla Mağara Tapınağı ve Peradeniya Kraliyet Botanik Bahçeleri ülkede görülmesi gereken yerlerin başlıcaları arasında bulunuyor.


Yorum (0)
Yorum Bırak