Dünyanın En Ünlü ve En Popüler Kaplıcaları

Dünyanın En Ünlü ve En Popüler Kaplıcaları

Doğa ananın bize en güzel hediyelerinden birisi olan kaplıcalar, hem mineralli suların sağlık üzerindeki olumlu etkileri hem de harikulade görünümleriyle yılın her dönemi dikkatleri üzerine topluyor ve sağlık turizminin odak noktası oluyorlar. Haydi gelin birlikte dünyanın en popüler kaplıcaları hangileriymiş, yakından inceleyelim…

Pamukkale - Türkiye

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Pamukkale Travertenleri, olağanüstü güzelliğinin yanı sıra dünya üzerindeki nadir doğal oluşumlardan birisidir. M.Ö 2. yüzyıldan beri bilinen Pamukkale’de eşsiz güzelliğe sahip 17 taraçadan mineral yönünden oldukça zengin sular dökülür. Pamukkale’nin sıcak termal sularının karşısındaki mavi sular ise tam tersi oldukça soğuktur.

İlgili içerik: Pamukkale Travertenleri: Narin ve Beyaz Güzellik


Kurokawa Onsen - Japonya

Doğal kaplıcalar bakımından oldukça zengin olan Japonya’da güçlü kimliğini yüzyıllardır koruyan bir kaplıca kültürü hakim. Japonya’da onsen olarak anılan doğal kaplıcalar kendine has ritüellere ve kurallara sahip. Dünyadaki birçok ülkeye göre çok daha fazla doğal kaplıcaya sahip olan ülkede öne çıkan kaplıcalardan birisi Kyushu Adası’nda bulunan Kurakowa. Ziyaretçiler buraya günübirlik gelebileceği gibi konaklama imkanına da sahipler. 24 adet doğal banyo bulunan Kurakowa’da mağaraların içinde yer alan, etrafı bambularla çevrili veya karlı kaplı tepelerin yanı başında yer alan banyolar gibi oldukça farklı seçenekler bulunuyor.

İlgili içerik: Geçmişten Gelen Bir Sağlık Geleneği: Japon Kaplıcası Onsen Kültürü


Blue Lagoon - İzlanda

Buz mavisi sularının üzeri tamamen buhar katmanıyla kaplı olan Blue Lagoon, dünyanın en ünlü ve en popüler kaplıcalarından birisi. Yüzeyin yaklaşık olarak 2 kilometre kadar altından gelen sular yukarı yükselirken içine yosun ve çakmaktaşının yanı sıra birçok yararlı mineraller de karışıyor. Bu durum lagünün sularının şifalı bir etkiye sahip olmasını ve renginin mavinin en güzel tonlarından birisine dönmesini sağlıyor. Blue Lagoon’a gitmeden önce kesinlikle rezervasyon yapılması gerektiğini de size aktarmış olalım.


Aqua Dome - Avusturya

Avusturya’nın Tirol bölgesinden konumlanan Aqua Dome, eşsiz dağ manzarasının içinde yer alan doğal kaplıcalardan birisi. Buz gibi havalarda dahi içinizi ısıtacak sımsıcak sularda dinlenebilir, Alp Dağları manzarasına karşı dinginliğinizi yeniden yakalayabilirsiniz. Mineral yönünden zengin olan bu suların çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde de yardımcı etkisi bulunuyor.


Gellert Hamamı - Macaristan

Kendinizi bambaşka bir ambiyansta bulacağınız Gellert Hamamı, sayısı yüzü geçen termal kaynağı ile ismini tüm dünyaya duyuruyor. Kaynağı yüzyıllar öncesine dayanan bu doğal kaplıca birçok hastalığın tedavisine destekte bulunuyor. Suyun sıcaklığı ise yaklaşık 35 dereceye ulaştığından oldukça soğuk havalarda bile rahatlıkla içine girilebiliyor. Gellert Hamamı’nda üç açık havuz, sekiz tane de termal banyonun yanı sıra saunalar da mevcut.


Terme di Saturnia - İtalya

Yolunuz Güney Toscana’ya düşerse size mutlaka ziyaret etmenizi önereceğimiz noktalardan birisi Mulino Şelaleri ve Terme di Saturnia olacaktır. Oldukça etkileyici ve popüler olmasının yanı sıra ücretsiz olduğunu da sizinle paylaşmak isteriz. Burada travertenler küçük havuzlar oluşturuyor ve suyun sıcaklığı 37 dereceyi buluyor.


Grand Prismatic Spring - ABD

Dünyanın en büyük üçüncü doğal kaplıcası olma özelliğine sahip Grans Prismatic Spring’in suyu oldukça farklı bir renge sahip. Sıcak ve mineralli suda oluşan bir bakteri nedeniyle suyun rengi yeşilden turuncuya doğru değişen oldukça dikkat çekici bir geçişe sahip. Burada yüzmek mümkün değil ancak farklı renk dokusuna sahip oluşu burayı dünyaca ünlü kaplıca olarak gösterilmesini sağlamış.


Grutas Tolantongo - Meksika

Doğanın tam kalbinde bulunan Grutas Tolantongo, Meksika’nın Hitalgo kentinde konumlanıyor. Mineralli sular, çevresinde bulunan volkanik dağlarca ısınıyor. Havuzlar ise uçurumların içine inşa edilmiş. Oldukça etkileyici manzaralar sunan Grutas Tolantongo’yu mineralli sulardan faydalanmak isteyenlerin yanı sıra macera severler de sıklıkta ziyaret ediyor. Burada birçok mağara, termal tünel ve şelale de bulunuyor.


Termas Geometricas - Şili

Yemyeşil bir gizemli bir ormanın içinde yer alan Termas Geometricas, mineralli sularından önce buraya varış yoluyla ziyaretçilerini kendine bağlıyor. Yeşil ormanın arasında kırmızıya boyanmış tahtalardan oluşan labirent yol henüz kaplıcanın şifalı etkisinden yararlanmadan meditasyon etkisi yaratıyor. Termas Geometricas’ta 17 havuz bulunuyor ve suların sıcaklığı 45 dereceye kadar yükselebiliyor. Her havuzun yanında üstleri çimle kaplı soyunma kulübeleri bulunuyor ve ortamdaki doğallık her süreçte korunmuş oluyor.


Hot Water Beach - Yeni Zelanda

Yeni Zelanda’da yer alan Hot Water Beach’in kumlarından ortaya çıkan termal havuzları size kendinizi ayı ziyaret etmiş hissi veriyor. Çünkü bu termal havuzlar tıpkı ayda bulunan kraterlere benziyorlar. Hot Water Beach ismini ise kumun altında bulunan ve köpüren kaplıca suyundan alıyor. Buraya gelen plaj ziyaretçileri kendileri için çukur kazar, böylelikle kendi özel termal havuzlarını oluşturmuş olurlar. Buraya gelmek için en güzel zamansa gelgitten sonraki iki saat.


Aldatma Adası Kaplıcaları - Antartika

Antartika’nın en güvenli limanlarından birisi olan Aldatma Adası, aktif bir volkanın kalderasıdır ve bu nedenle de adanın birçok noktasında kaplıcalar bulunur. Gezegendeki en etkileyici kaplıcalardan birisi arasında gösterilen bu mineralli su kaynağında suyun sıcaklığı ise oldukça değişkendir. Bazı kaplıcalarda su oldukça soğukken bazı kaplıcalarda sıcaklık 70 dereceye kadar yükselebilir.

Yorum (0)
Yorum Bırak