İş Seyahatindeyken Hangi Sağlık Tedbirlerini Almalısınız?

İş Seyahatindeyken Hangi Sağlık Tedbirlerini Almalısınız?

İş seyahati sırasında kendimiz ve çevremizdekilerin sağlığını korumak için kurallara uymak son derece önemli bir hal aldı. Fakat hala pandeminin etkisi tüm dünyada devam ediyor. Sağlık Bakanlığı ise sık sık sosyal mesafenin, maske kullanımının ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğinin altını çiziyor. Peki iş seyahati yapacaklar kendilerini nasıl koruyabilir ve nasıl önlem alabilir? Sizler için uzman yorumları ve görüşlerini titizlikle derleyerek İş Seyahatindeyken Hangi Sağlık Tedbirlerini Almalısınız? Adlı içeriğimizi hazırladık. Gelin bu önlemleri hep beraber incelemeye başlayalım.

Ellerinizi Her Zaman Dezenfekte Etmeye Özen Gösterin

Koronavirüs semptomları, soğuk algınlığı gibi basit belirtilerle başlar ve potansiyel olarak solunum yolu enfeksiyonları, zatürre ve böbrek enfeksiyonları gibi ciddi bir şeye dönüşebilir. Temel bir hijyen alışkanlığı olan ellerinizi titizlikle yıkamak enfeksiyonun yayılma riskini azaltabilir. Seyahat ederken, mikroplar için bir üreme evi olabilecek birçok yer ve şeyle temas kurarsınız. Birçoğu bir dezenfektan kullanıyor olsa da, bunların yalnızca yedek olarak hareket edebileceklerini ve el yıkamanın etkinliğinin yerini alamayacaklarını unutmayın. Mikropları öldürmek için ellerinizi en az 20-30 saniye ılık (veya sıcak) su altında yıkamanız önerilir.

Şişelenmiş Şu Kullanmayı Tercih Edin ve Gıda Kaynaklı Bulaş Riskinin Farkında Olun

Özellikle yabancı ülkelere seyahat ederken, yiyecek ve suyun kalitesinden veya saflığından tam olarak emin olamayabilirsiniz veya bağırsakta bulunan iyi bakteriler ilk defa karşılaştıkları bu besinlere ters tepki verebilirler. Bu sebeple her tür gıda kontaminasyonunun (gıda bulaşı) farkında olmalısınız.


Koronavirüs enfeksiyonları öncelikle kümes hayvanları pazarında yayıldığından, seyahat ederken tükettiğiniz tüm yiyeceklerin iyice piştiğinden ve kalite kontrollerinden geçtiğinden emin olmanız sağlığınız açısından oldukça önemli olacaktır.

Doktorunuzun Önerileri Doğrultusunda Aşı Olabilirsiniz

COVID-19 için mevcut bir aşı olmamasına rağmen, grip ve benzeri aşılarından yaptırarak grip ve grip virüslerini geliştirme veya yakalama şansınızı düşürebilirsiniz. Eğer yüksek riskli bir ülkeye seyahat ediyorsanız, gerekli seyahat tavsiyeleri için sağlık uzmanlarına danışabilirsiniz.

Sosyal Mesafeyi Her Zaman Korumaya Çalışın

Yakın temastan kaçınmak, soğuk algınlığı, öksürük, grip veya belki de COVID-19 gibi solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanma riskini azaltabilir. Ancak, bir uçukta veya diğer toplu taşıma araçlarında seyahat ederken sosyal mesafenizi korumakta zorlanabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse; uçakların iklimlendirme sistemleri havayı filtreleme konusunda oldukça etkilidir. Ama öksüren ve hapşıran birinin yakınlarında oturuyorsanız, tanecikler size de ulaşabilir. Bu nedenle, enfeksiyon riskini azaltmak için seyahat ederken de maskenizi mutlaka takmalı ve gereken mesafeyi mümkünse korumaya çalışmalısınız.

Kişisel Eşyalarınız Konusunda Paylaşımcı Olmayın

Her ne kadar koronavirüsün eşyalardan bulaşmadığına dair kesin veriler bulunmuyor olsa da; kişisel eşyalarınızı sadece siz kullanarak tedbiri elden bırakmamalısınız.

Nakit Yerine Temassız Kartları Tercih Edin

Yapılan araştırmalar kağıt paralarda milyonlarca bakteri ve virüsün yaşadığını gösteriyor. İş seyahati sırasında kağıt paraları hijyenik hale getirmek zor olabilir. Bu yüzden kredi kartınız kullanıyorsanız olası bir ödemeden sonra hemen hijyenik hale getirmeniz daha pratik olacaktır.


Mutlaka Seyahat Sağlık Sigortası Yaptırın

Bu, iş seyahati yapanların atlamaması gereken en önemli hususlardan biridir. Seyahat sigortası poliçeleri ayrıca tıbbi acil durum gibi tıbbi yardımları da kapsar. Bu yüzden seyahat sigortası, seyahatleri sırasında koronavirüse yakalanan yolcular için tıbbi yardım prosedürlerini uygulayacaktır. Unutmayın; bir sigorta poliçesi sizi enfeksiyon kapmaktan kurtaramaz, ancak gerekli tıbbi yardımı sağlayabilir. Seyahat Sağlık Sigortası Yaptırmanız İçin 5 Neden adlı çeriğimizi inceleyerek konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. 

Yorum (0)
Yorum Bırak