Kalabalık Ailelere Tatil Önerisi: Villa Kiralama

Kalabalık Ailelere Tatil Önerisi: Villa Kiralama

Son yıllarda tatil anlayışında artış gösteren villa kiralama seçeneği COVID-19 salgını sonrası en çok talep edilen tatil seçeneklerinden biri oldu. Ege ve Akdeniz başta olmak üzere Türkiye’nin birçok farklı şehrinde villa kiralama seçeneği özellikle çocuklu ve kalabalık ailelerin tercihi. Rahatlığı, hijyenik olması, her segmente hitap eden konsepti ve bütçe aralığı ile villa kiralama seçeneği 2020’nin tatil favorilerinden biri. Eğer bu yaz ailece tatile çıkmak istiyorsanız villa kiralama seçeneğini mutlaka değerlendirin deriz. Villa Kiralarken Dikkat Edilecek 10 Şey içeriğimizi okuyarak villa kiralama hakkında merak edilenler hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Villa Kiralama İçin İlk Adım Ne Olmalıdır?

İzole bir tatil koronavirüs salgını sonrası herkesin isteği. Tatilde kalabalığa karışmamak ve hijyenik bir ortamda olduğunu bilmek tüm tatilcilere güven veriyor. Bu açıdan bakıldığında özellikle kalabalık ailelere en uygun seçeneklerden birinin villa kiralama olduğunu söyleyebiliriz. Aslında villa kiralama ülkemizde çok da yeni bir alışkanlık değil. 90’ların pansiyonculuğunun daha farklı bir türü olduğunu belirtebiliriz. Elbette çok daha lüks, çok daha farklı avantajları ile ayrıcalıklı bir konumda villa kiralamak. Bir de 2020’de yaşamış olduğumuz ve hala devam etmekte olan pandemiyi göz önüne aldığımızda villa kiralamak için talepler geçen yıllara göre artış gösteriyor. Bu yüzden kalabalık ailelere, hem daha ekonomik olması hem de daha rahat edebilmeleri için villa kiralama seçeneği öneriliyor. 


Villa Kiralamak İçin Ne Kadar Süre Lazım?

Aslında bu tamamen sizin ne kadar tatil yapacağınıza göre belirleniyor. Haftalık, aylık, yıllık olarak bütçenize ve sürenize göre karar verebiliyorsunuz villa tatilinize. Sezonluk villa kiralamak uzun bir tatil isteyen kalabalık aileler için daha avantajlı oluyor ve fazlasıyla ilgi görüyor. Tatil için getirilen koronavirüs önlemleri gereği şu an hemen her villa titizlikle dezenfekte ediliyor. Güvenlik, hijyen, rahatlık, bütçe, lokasyon gibi şartları sağlayan villalar içerisinde size uygun villayı bulmanız için ise bazı ipuçları bulunuyor. Bu ipuçlarını yakalamak için ise sormanız gerekene sorular şöyle:

Villanın Havuzu Bulunuyor Mu? 

Villa kiralarken havuzun var olup olmaması önemli bir konu. İster sahile iner ve denize girer isterse havuz kenarında keyif yapabilirsiniz. Özellikle akşamları havuz kenarında olmak villadaki keyfinizi ikiye katlayacaktır. 


Villanın Lokasyonu Nerede?

Deniz kenarı, çarşı içi, doğa ile iç içe villalar arasından size uygun villayı nasıl bir tatil yapmak istediğinize göre bulabilirsiniz. Birçok villa denize yakın olurken aynı oranda sahile uzak ama doğanın göbeğinde de olabiliyor. Araç imkanlarını da değerlendirerek dilediğiniz tatil tipine göre villanızı seçebilirsiniz.

Villanız Güvenli Mi?

Keyif ne kadar önemli ise güvenlik de o kadar önemli bir konu. Villa kiralarken güvenliğin ne kadar yüksek olduğunu mutlaka kontrol etmelisiniz. Villa kiralarken bu konuyu sormayı atlamamanızı öneririz. Özellikle çocuklu aileler için villa güvenliği en kritik konulardan biri. Havuz, bahçe ve oda içinde merdivenler çocuklar için tehlike arz edebilir. Villa kiralamadan önce olası tüm güvenlik önlemleri hakkında mutlaka bilgi sahibi olmalısınız. 

Villada Kaç Tane Oda ve Banyo Var?

Kalabalık aileler için önemli bir kondur oda ve banyo sayısı. Villa kiralarken oda sayısının kaç olduğunu mutlaka sorun. Banyo süresi deniz tatilinde epey zaman alabiliyor. Genelde villalar çok odalı ve çok banyolu olsa da yine de sürprizle karşılaşmamak adına önceden bilgi almanızda fayda var.


Kalabalık Aileler İçin Villa Aktiviteleri Nelerdir?

Tüm soruların yanıtlarını buldunuz ve tam da aradığınız gibi bir villa kiraladınız. O halde sırada bu şahane villanın keyfini çıkartmak var.  İşte kiraladığınız villalarda yapabileceğiniz şahane etkinlikler.

  • Havuz partisi
  • Barbekü
  • Film gecesi 
  • Fotoğraf çekimi 
  • Çevre keşfi 
  • Çocuklar için oyunlar
Yorum (0)
Yorum Bırak