Lezzet Rotası Arayanlara 11 Rota Önerisi

Lezzet Rotası Arayanlara 11 Rota Önerisi

Seyahat etmenin en güzel yanlarından biri yeni kültürler keşfetmenin yanı sıra, farklı lezzetleri deneme şansı da yakalamak. Gittiğiniz her yeni şehirde yepyeni lezzetler keşfedebilir, başka yerlerde kolayca bulamayacağınız yemekleri deneyebilirsiniz. Eğer damak tadınıza düşkünseniz ve bir sonraki seyahat noktanıza hala karar veremediyseniz bu lezzet rotaları içinden seçiminizi kolayca yapabilirsiniz.

1- Gazitantep




Türkiye'de lezzet turu yapmak isteyenlerin ilk durağı olan Gaziantep, UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na girmeyi başarmasıyla da ayrı bir önem kazanıyor. Gaziantep gezinizde artık tescillenmiş olan baklava, fıstık, beyran çorbası, lahmacun ve tırnaklı pide gibi birçok lezzeti deneyebilir, bir kültür mirası niteliğindeki bu mutfağın hiç bilmediğiniz özelliklerini keşfedebilirsiniz.

2- Hatay




Yerel lezzet rotaları arasında UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na girmeyi başaran bir diğer şehir ise Hatay. Yüzlerce yemek ve tatlı çeşidinin yanı sıra, birçok medeniyetin de izlerini taşıyan Hatay mutfağını keşfetmeye tepsi kebabından başlayabilirsiniz. Humus, zahter salatası ve bakla ise yemek turunuzu taçlandıracak olan diğer özel lezzetler. Künefe için de midenizde yer ayırmayı ihmal etmeyin.

3- Adana




Türkiye'nin en önemli lezzet rotaları arasında gösterilen Adana yemek tutkunları için ideal bir gurme deneyimi sunuyor. Adana'da artık şehirle özdeşleşmiş Adana kebap dışında, içli köfte, analı kızlı çorbası ve şırdan gibi yemekleri tadabilir, şehirdeki esnaf lokantalarında yöresel lezzetleri deneyebilirsiniz.

4- İzmir




Ege'nin incisi İzmir, özellikle sokak lezzetleriyle öne çıkan eşsiz bir lezzet rotası. Bol malzemeli sandviç kumru, kahvaltıların vazgeçilmezi boyoz, tatlıların en özeli "bomba" ve başka yerde benzerini bulamayacağınız midyeleri ile İzmir, her öğün farklı tatlar deneyebileceğiniz nadir şehirlerden sayılabilir.

5- Bursa




Sıradaki lezzet rotası Bursa. Türk mutfağının en özel lezzetlerinden İskender kebabını yerinde yemek istiyorsanız, Bursa'yı seyahat planlarınız arasına ekleyebilirsiniz. İskender dışında, pideli köfte ve cantık pide de bu gurme şehrinin size sunacağı diğer özel tatlardan oluyor. Bursa'ya gelmişken Kemalpaşa tatlısını da yemeden dönmeyin.

6- Kayseri




Lezzet rotasında bir başka durak Kayseri. Anadolu'nun en zengin mutfaklarından birine sahip olan Kayseri'de denemeniz gereken ilk lezzet elbette mantı. Yağ mantısı, tepsi mantısı ve kıymalı buğu mantısı gibi birçok çeşidini deneyebileceğiniz bu lezzetli yemek Kayseri'ye gitmek için tek başına bile yeterli bir sebep oluyor. Yöresel lezzetlerden bir diğeri ise yağlama. İnce hamurların arasına eklenen kıymalı harcıyla yağlama hem göze hem mideye hitap etmeyi başarıyor.

7- İtalya




Lezzet rotası oluştururken akla ilk gelen ülkelerden biri hiç şüphesiz İtalya. Sayısız makarna çeşitleri, pizzaları ve tatlılarıyla adeta her öğünün bir lezzet festivali havasında olduğu İtalya'da yerel restoranlara uğrayabilir, yüzyıllardır değişmeyen tariflerle hazırlanan yemekleri deneyebilirsiniz. İtalya lezzet turunun en "tatlı" kısmı ise onlarca çeşidi bulunan İtalyan dondurmasını her öğün yiyebilmek olsa gerek.

8- Arjantin




Eğer yemek denince aklınıza ilk gelen şey "et" ise Arjantin sizin için en doğru lezzet durağı. Birçok farklı et çeşidini uygun fiyatlarla deneyebileceğiniz başkent Buenos Aires'te barbekünün tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Yemeğin üzerine içeceğiniz mate çayı ise size kendinizi Arjantin'in yerlisi gibi hissettirecek ufak detaylardan sadece biri.

9- İspanya




En popüler lezzet rotalarından biri var sırada. Akdeniz'in en çok ziyaret edilen ülkelerinden İspanya, popülaritesini kültürü ve ikliminin yanı sıra mutfağına da borçlu. Özellikle deniz ürünlerini sevenlerin tercih ettiği bir tür pilav olan paella, İspanya seyahatinizde deneyebileceğiniz yiyeceklerin başında geliyor. Zeytin, peynir ve sucuk gibi farklı malzemelerle hazırlanan "tapas" ise dostlarınızla paylaşabileceğiniz minik atıştırmalıklar olarak İspanya gezinizin unutulmazları arasında olmaya aday.

10- Japonya




Uzakdoğu'dan bir lezzet rotasına ne dersiniz? Japonya denince akla ilk olarak suşi gelse de, Japon mutfağı daha birçok gizli kalmış lezzete de ev sahipliği yapıyor. Sashimi, tempura ve onigiri gibi farklı balıklarla hazırlanan lezzetler, Japonya seyahatinizi taçlandıracak yemeklerden sadece birkaçı.

11- Fransa




"Avrupa'nın ziyafet sofrası" olarak bilinen Fransa, hemen her damak tadına uygun yemekleriyle lezzet rotaları arasında bir adım öne çıkıyor. Kendinize her dakikası farklı lezzetlerle dolu bir seyahat planlamak istiyorsanız, çorbaları, et yemekleri, peynirleri ve tatlılarıyla ünlü Fransa'yı rotanıza ekleyebilirsiniz.


Bu içerikler de ilginizi çekebilir:


Türkiye’de Yaşayan Yabancılara Sokak Lezzeti Önerileri

Geleneksel Türk Kahvaltısının Lezzetleri

Yorum (0)
Yorum Bırak