Seyahatlerinizde  Araç Kiralamanın 5 Faydası

Seyahatlerinizde Araç Kiralamanın 5 Faydası

Araç kiralamanın seyahatleriniz için ihtiyaç çözen hizmetlerden biri olduğu bir gerçektir. Seyahatlerinizde ister bireysel ister kurumsal olarak araç kiralayarak seyahatinizi konforlu hale getirebilirsiniz. Kısa ya da uzun seyahatler için araç kiralamak size konfor, zaman ve hareket özgürlüğü sağlar.  Tek başınıza seyahate çıktığınızda ya da arkadaşlarınızla seyahat planı yaptığınızda araç kiralamak ulaşım maliyetlerinizi düşürür. Araç kiralamanın birçok avantajı da özellikle iş seyahatlerinde kendisini gösterir. Kurumsal araç kiralama özellikle COVID-19 döneminde yüksek talep görürken gelecek günlerde önemini neden daha çok artıracak gelin birlikte görelim.

Seyahatlerinizde araç kiralamanız için işte size 5 neden!

Araç Kiralamak Zaman Tasarrufu Sağlar

Seyahatleriniz sırasında araç kiralamak gezmek istediğiniz yerlerde size zaman tasarrufu sağlar. Yurt içi ya da yurt dışı seyahatlerinizde gitmek istediğiniz yer araçla uzun sürüyorsa uçak aracılığıyla ilk ulaşımınızı sağladıktan sonra aracınızı gittiğiniz yerde kiralayıp seyahatinizin kalanında aracınızla devam edebilirsiniz. Özellikler tatil planlarınızda araç kiralamak size zaman tasarrufu sağladığı gibi istediğiniz zaman istediğiniz yerde mola verebilir, yeni yerler, lezzetler peşinde koşabilirsiniz.

Kurumsal araç kiralama size şu avantajları  sunar:


Grup Seyahatlerinde Ekonomik Ulaşım Sağlar

Seyahatiniz birden fazla kişiyi kapsıyorsa araç kiralamak yol masraflarınızı azaltır. Özellikle kısa mesafeli şehirlerarası yolculuklarda kişi sayısına göre otobüsten çok daha ekonomik bir yol olur.  Gittiğiniz yerde taksi parası ödemek ya da toplu taşıma araçlarıyla gezmek zorunda kalmazsınız. Özellikle bayram, düğün gibi durumlarda kısa şehirlerarası yolculuklarda yaşayabileceğiniz olumsuzlukları ve maliyeti azaltır. Gidilecek yerin otobüs hareket saatleri, otogara gitmek, vardıktan sonra otogardan diğer ziyaret noktasına ulaşmaya çalışmak konforsuz bir yolculukla birlikte düşünülende de pahalıya mal olabilir. Bu yüzden özellikle kısa mesafeli yolcuklarda kişi başı otobüsle gidiş-dönüş maliyeti ile arabanın günlük kira maliyeti neredeyse aynı olabiliyor. Böyle durumlarda otobüs yolculuğu- araç kiralamak arasındaki maliyet karşılaştırılarak karar verilmelidir.

Konforlu Bir Yolculuk Yaparsınız

Seyahatlerinizde araç kiralamak size konforlu bir yolculuk deneyimi yaşatır. Seyahat konforunuz evden itibaren başlar. Seyahatiniz için yanınıza aldığınız bavullarınız, özel eşyalarınızı bir yerden bir yere taşımak, indirip kaldırmak zorunda olmadan gideceğiniz yere kadar güven içinde olurlar. Başka insanlarla aynı otobüste yolculuk yapmak zorunda kalmazsınız. Hijyenik ve güvenli bir yolculuk yaparsınız. Gittiğiniz yerlerde dilediğinizce alış veriş yapabilir, aldıklarınızı yorulmadan, eşyalarınız zarar görmeden aracınızda evinize kadar getirmiş olursunuz.

Grup Seyahatlerinde Özgür ve Keyifli Bir Yolculuk Sizleri Bekliyor

Sevdiklerinizle birlikte tatile çıkıyorsanız araçla yola çıkmak seyahatinizin başından sonuna kadar her anının keyifle geçmesine olanak sağlar.  Keyifli bir yolculukla seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz. Mola zamanlarınızda nerede ne kadar zaman geçireceğinize siz karar verirsiniz. Yetişmeniz gereken bir otobüs saati olmaz. Tamamen kendinize göre bir plan yaparsınız. Size kalan nerede ne yapmak istediğinize karar vermek: Şehrin bir ucundan bir ucuna yerel bir lezzeti denemek, alış veriş yapmak ya da bir aktiviteye katılmak… Yapmanız gereken tek şey tüm bunları  özgürce deneyimlemek ve keyif almak olur.

İstediğiniz Araç Modelini Seçersiniz

Araç kiralarken kullanım amacınıza göre araç seçimini yapmanız seyahatinizin sorunsuz gerçekleşmesine katkıda bulunur. Örneğin birkaç kişi tatile gidiyorsunuz ama bagaj kapasitesi küçük bir araç tercih etmeniz durumunda bavullarınızın araca sığması konusunda sorun yaşarsınız. Araç kiralarken fiyat odaklı olmaktan çok kullanım amacına uygunluğuna göre odaklanmanız bu gibi örnekleri yaşamınızın önüne geçer.  Küçük bir çocuğun da olduğu bir seyahatte bebek / çocuk koltuğunun da olmasına dikkat etmenizi öneririz. Ekonomik sebeplerle istediğiniz araca sahip olamıyor olabilirsiniz ama araç kiralayarak istediğiniz bir model aracın sürüş deneyimini yaşayabilirsiniz.

Uzun seyahatlerde kişi genelde yolda vakit harcamamak için uçak ile ulaşım seçeneğini kullanır ve havaalanına indiği anda araç kiralama firmalarında araç kiralamaya çalışır ama özellikle yoğun dönemlerde istediği aracı kiralayamama sorunu yaşayabilir. Bu nedenle gerek kısa gerek uzun seyahatlerde araç kiralama işleminizi son dakikaya bırakmamanızı tavsiye ederiz. Erken rezervasyon yöntemiyle aracınızı seyahatinizden önce kiralarsanız hem istediğiniz modeli kiralama şansınız olur hem de daha ekonomik bir fiyata kiralamış olursunuz.


Araç Sahibi Olmak mı Araç Kiralamak mı

Araç sahibi olmak ne kadar keyifli bir durum olsa da araç kiralamanın araç sahibi olmanın önüne geçtiği bazı durumlar var. Araç sahibi olsak da seyahatlerimizde araç kiralamak daha avantajlı bir durum olabiliyor. Araç kiralamak size konfor, yakıt tüketimi, üst model seçeneklerinde satın almaktan daha fazla seçenek sunar. Ayrıca aracın sigortası, bakımı, vergileri, kaskosu gibi konularla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Acil servis durumunda yeni aracınız ve yol yardımı gibi konularda hızlı destek alırsınız. Kurumsal araç kiralamanın bu kapsamda hangi avantajları sağladığını keşfetmek için linke tıklayabilirsiniz.

Bonus: HISgo ile Araç Kiralama Hizmeti Parmaklarınızın Ucunda

Kurumsal iş seyahatleriniz için gereken araba kiralama hizmetini; sorunsuz, stressiz, bütçenize göre, keyifli geçmesi için hizmetinden memnun kalacağınıza emin olduğumuz bir HIS Travel markası olan HISgo ile çözüme kavuşturabilir ve mükemmel hale getirebilirsiniz. HISgo çevrimiçi iş seyahati platformu sayesinde dünyada 185’ten fazla ülkede, 500.000 üzerinde anlaşmalı otel ve uygun fiyatlı uçak bileti seçenekleri parmaklarınızın ucunda!

Yorum (0)
Yorum Bırak