Uçakta Rahatlıkla Çalışabilmek İçin İpuçları

Uçakta Rahatlıkla Çalışabilmek İçin İpuçları

Birçok gezgin için uçağın kalktığı an tatillerinin gerçekten başladığı zamandır. Film izlemek, kitap okumak, kısa bir şekerleme yapmak rahatlatıcıdır. İş amaçlı seyahat edenler için havada geçirilen zamanın büyük bir kısmı çalışmaya ayrılır. Bazıları bunun sahada olmaktan daha verimli olduğunu savunur çünkü telefon görüşmeleri veya e-postalar olmadan saatlerce tek bir projeye odaklanabilir. Kurumsal seyahati verimli kullanabilmek için uçak koltuğunuzu mini bir ofis haline getirebilirsiniz. İşte uçakta nasıl çalışılır sorusunun cevapları.

Uçuşunuzun Özelliklerini Belirleyin

Öncelikle, uçakta çalışmayı planlıyorsanız ve internet bağlantısına ihtiyacınız varsa, kablosuz internete bağlanabilme özelliği olan bir uçakla seyahat etmeniz gerekir. Gün geçtikçe daha fazla uçak Wi-Fi kullanım imkânı sunar. Ancak emin olmak için rezervasyon yapmadan önce hangi uçuşların Wi-Fi'ye sahip olduğunu öğrenmenizde fayda bulunur.

Uçakta Çalışmaya Uygun Laptop Seçin

Uçakta çalışacağınız laptop modelini daha kompakt seçmelisiniz. Tablet şeklinde daha küçük boyutlu cihazlar kullanmanız hem sizin hem de yanınızdaki yolcunun rahatlığı açısından önemlidir.


Dizüstü Bilgisayarınızı Şarj Edin

Uçak ile seyahat ederken çalışmak istiyorsanız en önemli konulardan biri dizüstü bilgisayarınızın şarjıdır. Elbette, en yeni dizüstü bilgisayarlar, özellikle ince ve hafif ultrabook laptop modelleri sekiz saatten fazla pil ömrüne sahiptir. Bununla birlikte, bir uçak içi şarj işlemine güvenmemeniz durumunda, uluslararası bir uçuştan önce havaalanında bilgisayarınızı mutlaka şarj etmeniz gerekir.

Tedbirlerinizi Alın

Tüm uçaklarda çeşitli fiş yapılandırmaları için güç prizleri bulunmaz, bu nedenle taşıma çantanıza çok fişli bir AC adaptörü dâhil etmek akıllıca olur. İş gezisi için uçak koltuğu birkaç ufak değişiklikle fonksiyonel bir ofis haline gelebilir. Bazen koltuğunuzdaki güç soketi çalışmayabilir ve eğer tam bir uçuşsa başka bir koltuğa da geçemeyebilirsiniz. Dilerseniz birden fazla bağlantı noktasına sahip bir güç istasyonu gibi ekstra bir dizüstü bilgisayar piline yatırım yapabilirsiniz.

Çalışmak İçin Yeterli Alana Sahip Olduğunuzdan Emin Olun

Uçak koltuklarında çalışmak için yeterli alana sahip olmayabilirsiniz. Alan sorununu daha fazla alana sahip bir koltuk rezervasyonu yaparak birinci sınıfa yükseltmek zorunda kalmadan da çözebilirsiniz. Ekonomi primi veya konfor sıraları genellikle işinizi bu kadar sıkışık hissetmeden yapabilmeniz için yeterli alana sahiptir.


Ekstra Alan Yaratmaya Çalışın

Durumunuz veya uçuşun yolcu yükü buna izin veriyorsa, yanınızda boş bir koltuk isteyin, böylece çalışmanızı bu yedek koltuğu ve tepsi tablasını kullanarak yayabilirsiniz. Koridor koltuğu tipik olarak size fazla dirsek alanı sağlar. Biletinizi koridor bölmesinden alarak uçakta çalışmak için ön hazırlığınızın ilk adımını atabilirsiniz.

Gürültüyü Engelleyin

Seyahat kitinize bir başka iyi ek, bir çift gürültü önleyici kulaklıktır. Müzik dinlemiyor olsanız bile, uçak içindeki insan gürültüsünü ve motorun sesini bastırmak için kulaklık kullanmak iyi bir yöntemdir. Genel duyurular ve yüksek sesle konuşan, ağlayan bebekler ve horlama sesleri arasında, etkili bir şekilde çalışmayı engelleyecek potansiyel dikkat dağıtıcı unsurları çalışmanızı riske atabilir.

Uçakta Çalışmak İçin Müzik Seçin

En sevdiğiniz şarkıları dinlerken çalışamıyorsanız, enstrümantal müzik dinleyebilirsiniz. Uçuş ortasında ihtiyacınız olması durumunda, kulaklık kutusuna yedek bir pil koyduğunuzdan emin olun.

Çalışmanızı Planlayın

Uçuşta ne kadar iş yapacağınıza dair gerçekçi beklentiler belirleyin. Nadiren 10 saatlik bir yolculuk 10 katı saatlik çalışma anlamına gelir. Maksimum çalışma süreniz beş saat bile olmayabilir. Seyahatinizden önce acil konularını ya da uçakta çalışabileceğiniz belgelerinizi bir düzene sokun. Ne kadar rahat olursa olsun uçakta ev ya da ofisinizdeki konforu bulamazsınız.

Vücudunuzu Dinleyin

Kabinde daha az oksijen dolaşımı, yüksek kabin basıncı ve düşük nem seviyeleri sizi biraz yorgun hissettirir ve üretkenliğinizi azaltabilir. Vücudunuzun ihtiyaçlarına ayak uydurun. Uçuşunuzun hangi aşamasında çalışacağınızı ve ne zaman gözünüzü kapayacağınızı planlayın.

Bu içerik de ilginizi çekebilir:

Ucuz Uçak Bileti Ararken Hatırlamanız Gereken 10 İpucu

Yorum (0)
Yorum Bırak