Türkiye’deki Expatların Denemesi Gereken 8 Geleneksel Tat

Türkiye’deki Expatların Denemesi Gereken 8 Geleneksel Tat

Expat, göç etmek anlamındaki “expariate” kelimesinden geliyor. Ülkemizde ise uluslararası bir şirkette, kendi ülkesi dışında çalışan kişi expat olarak adlandırılıyor. Yani bir şirketin farklı ülkelerde de ofisleri varsa, siz herhangi bir ofisinde çalışarak expat olabiliyor, başka bir ülkede yeni bir hayata başlıyorsunuz. Türkiye’de de farklı ülkelerden gelen ve yaşayan çok sayıda insan bulunuyor. E tabi söz konusu Türkiye olunca, edinilecek sayısız tecrübe var demek oluyor. Bu tecrübelerin başında da hiç şüphesiz eşsiz Türk mutfağı başı çekiyor. Ülkemizde bulunan expatların mutlaka denemesi gereken 8 geleneksel lezzeti listeledik.

1 – İskender Kebap

Bursa’nın bağrından kopup, lezzeti tüm Türkiye’yi saran bu eşsiz lezzete kim hayır diyebilir? Sorsanız 10 turistten 8’inin favori lezzeti İskender olmuştur diyebiliriz. Eğer Türkiye’de bir expatsanız ya da bir expat tanıdığınız varsa ona kesinlikle İskender Kebap’ı denetmelisiniz.

2 – Mantı

Kayseri’nin ülkemize armağanı olan mantı, aslında her yörede farklı şekillerde karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz içinde kıyma saklı hamur tanelerinin, sarımsaklı yoğurt ve sos ile birleştiğinde bu kadar lezzetli olabileceği kimin aklına gelirdi ki? Türkiye’de bulunan bir expatın mutlaka bu lezzeti denemesi taraftarıyız.

3 – Türk Kahvesi

Ünü ülke sınırlarını aşmış olan Türk kahvesi, mutlaka denenmesi gereken bir başka lezzet. Türk kültüründe oldukça önemli bir yere sahip olan Türk Kahvesi, en eski hazırlama ve pişirme metotlarından biri olarak dikkat çekiyor. Lezzeti, köpüğü, kokusu ve sunumuyla bizlere normal gelse de, burada yaşayan bir yabancı için oldukça ilginç bir gelenek olarak algılanıyor.

4 – Kokoreç

Anadolu ve Balkan mutfağından günümüze aktarılan kokoreç, bir çeşit sakatat aslında. Çeşitli baharatlarla hazırlanarak, kor ateşte pişirilerek sunulan kokoreç, özellikle gece acıkmalarının baş tacı diyebiliriz. Türkiye’de yaşıyorsanız, kokoreç yememezlik yapmamanız gerektiğini bilmenizi isteriz.

5 – Baklava

Biraz da tatlı yiyelim tatlı konuşalım. Baklava, Türk kültüründe önemli yere sahip olan tatlılarımız arasında bulunuyor. Başkenti Gaziantep olsa da, ülkemizin her yerinde bulabilmeniz mümkün. Fıstıklı ve cevizli olarak tercih edebileceğiniz bu bol şerbetli tatlı, kesinlikle aklınızı başınızdan alacak.

6 – Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Şu lezzeti görüp de “Allah’ım sana geliyorum” demeyen bir tane bile Türk yoktur. O kadar seviliyor bu lezzet. Tabi zeytinyağlı yaprak sarmayı bir anne ya da anneannenin elinden yemek makbul olan ama imkanınız yoksa iyi yapan bir ev yemekleri restoranında da yiyebilirsiniz.

7 – Lahmacun

Genellikle “Turkish pizza” adı altında turistlere lanse edilen lahmacun, bizce pizzadan çok daha fazla lezzetli bir yemek bizim için. Özellikle kebap mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan lahmacun, taş fırında pişirildiğinde ve üzerine de bol kıyma serpiştirildiğinde parmaklarınızı yedirtir. Üzerine de bol limon sıktınız mı tadından yenmez bir hale bürünüyor.

8 – Türk Kahvaltısı

 

Hiçbir ülkede bu denli keyifli ve zengin bir kahvaltı kültürü olduğunu düşünmüyoruz. Bu anlamda bir expat, bir Türk kahvaltı sofrasına oturduğunda hiç şüphesiz aklı karışacak ve ne yiyeceğini şaşıracak. Peynir, zeytin, söğüş bir kenara; memenden sucuklu yumurtasına, kızarmış ekmekten bal-kaymağa, onlarca çeşit börekten poğaçalara kadar aklınıza gelebilecek her şeyi Türk kahvaltısında bulabilirsiniz. Türk kahvaltısının diğer lezzetlerini keşfetmek isterseniz Geleneksel Türk Kahvaltısının Lezzetleri içeriğimizi okumaya başlayabilirsiniz. 

Türkiye’de Yaşayan Yabancılara Sokak Lezzeti Önerileri içeriğimizde daha çok Türk lezzeti bulabilirsiniz.

Yorumlar (0)

Yorum Yap